Demokrati


Demokratiuge på biblioteket

Demokrati er ...
Danmarks Biblioteker stiller skarpt på demokratiet i hele uge 41. Hos os kan du opleve foredrag med Lea Korsgaard og svare på, hvad demokrati er for dig.

Den 21. november er der kommunalvalg i Danmark. Alle har én stemme som er med til at afgøre, hvordan det kommunale politiske landskab skal se ud de næste 4 år. Danmarks Biblioteksuge sætter fokus på demokratiet i uge 41 for at give alle et godt afsæt til at forstå de demokratiske mekanismer, som vil være med til at forme Danmark de kommende år.

At være en del af folkestyret kræver forståelse for den demokratiske tanke, og bibliotekets mange aktiviteter og tilbud er på hver deres måde med til at understøt-te den demokratiske forståelse for det enkelte menneske.
Debat med Lea Korsgaard og black out poetry

Her hos os tager vi temaet ”Falske nyheder” under behandling, når Lea Korsgaard, Chefredaktør på Zetland, torsdag den 12. oktober lægger op til debat om nyhedsjunglen.

I børnebiblioteket kan I lave black out poetry med Grundloven og kreere valgplakater og slogans. Hvem ved - måske lægger du kimen til din egen politiske karriere?


anbefalinger

Faktalink, Altinget, Samfundsfaget

Fakenews, Aalborg Kommune, Folketinget

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten