Tour de France 2018

Tour de France 2018

 

Sommeren er lig med store sportsbegivenheder, og i år er absolut ingen undtagelse. For godt to uger siden blev VM i fodbold sparket i gang, og lørdag 7. juli lyder startskuddet til verdens største cykelløb Tour de France.

3.329 kilometer fordelt på 21 etaper
Den 105 udgave af Tour de France byder på 21 etaper i form af holdløb, skrappe bakkeafslutninger, hårde, korte bjergetaper, brostenspavéer samt en enkelstart. Til forskel fra tidligere er antallet af ryttere reduceret, hvilket vil sige, at de 22 hold i år stiller til start med otte mand hver. Touren indledes på den franske ø, Noirmoutier-en-l'Île, ved Atlanterhavskysten. Her skal de i alt 176 ryttere ud på en 201 kilometer lang etape, og derefter venter yderligere 3.150 kilometer.

Traditionen tro danner Champs-Élysées i Paris ramme om den store afslutningsetape 29 juli, hvor den samlede vinder kåres. Sidste år løb Chris Froome fra Team Sky med den gule trøje, hvilket var britens tredje Tour-sejr i træk og fjerde i alt.

 


Dansk deltagelse ved dette års Tour
De endelige 22 cykelhold udtages først i den sidste uge op til Tour-start. Vi kan dog forvente at se mindst tre danske ryttere i det samlede felt, når startskuddet lyder 7. juli. En af disse er 33-årige Jakob Fuglsang, der lige nu er aktuel med selvbiografien Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje. Her givet han et ærligt indblik i livet som cykelrytter på allerhøjeste niveau med fængende fortællinger om både sejrens rus, nederlagets fortvivlelse og personlige afsavn.

Fuglsang cykler til daglig for Astana Pro Team og er holdets ubestridte kaptajn i Tour de France-sammenhæng. Derfor er han efter al sandsynlighed at finde blandt de otte ryttere, som skal repræsentere det kasakhstanske cykelhold ved sommerens Tour.

I løbet af karrieren har Jakob Fuglsang vundet flere danske og internationale løb i både landevejscykling og mountainbike. Så sent som sidste år stod den danske cykelstjerne fra Midtjylland øverst på skamlen i forbindelse med den 69. udgave af det prestigefyldte etapeløb Critérium du Dauphiné. Ud over Fuglsang forventes det, at Michael Valgren Søren Kragh Andersen fra henholdsvis Astana og Team Sunweb bliver en del af årets felt, mens også Jesper Hansen, Magnus Cort samt Lars Bak spås gode chancer.

Bliv klogere
Tjek nedenstående sider ud og bliv meget klogere på dette års Tour de France. Derudover har vi linet en lang række litterære værker op om verdens største cykelløb.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten