VM i fodbold

VM 2018

 

VM-feberen raser, og på torsdag sparkes den 21. udgave af fodboldverdensmesterskaberne i gang. Lørdag 16. juni skal Åge Hareides tropper for første gang i ilden, når Danmark møder Peru i gruppespillets første opgør. Derefter venter yderligere to gruppekampe mod Australien og Frankrig, som spilles 21. og 26. juni.

Verdensmesterskaberne i fodbold finder denne sommer sted i Rusland, der for første gang er værtsnation for en VM-slutrunde. Kampene afvikles i 11 russiske byer, heriblandt Sankt Petersborg, Jekaterinburg og Nisjnij Novgorod, mens finalen spilles i hovedstaden Moskva 15. juli på det store Luzjniki Stadion med plads til 81.000 tilskuere.

Danmarks deltagelse ved VM
Sidst Danmark deltog ved et VM var i Sydafrika i 2010. Her måtte de rød-hvide dog se sig slået ud allerede i gruppespillet efter nederlag til Holland og Japan. Bedste danske VM-resultat finder vi tilbage i 1998. Dengang nåede landsholdet til kvartfinalen, hvor et stjernespækket brasiliansk mandskab besejrede Laudrup og co. 3-2 i en medrivende kamp.

Bliv klogere
Tjek nedenstående sider ud og og læs meget mere om sommerens fodboldverdensmesterskab i Rusland. Derudover har vi samlet en lang række spændende værker om tidligere slutrunder.

 

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten