Velkommen til aalborgbibliotekerne.dk

Den nye hjemmeside skulle meget gerne fremstå klarere, lysere og med mere luft til indholdet. Vi har bl.a. prioriteret mere plads til billeder, et større og mere læsbart skriftsnit og en mere simpel grænseflade. Det har vi gjort, fordi vi ved, at vore brugere ikke blot læser med deres øjne, men også med deres æstetiske sans.

 

Et website formet efter dig

Bag designet ligger et større udviklingssamarbejde sammen med konsulentbureauet Clienti, der har været nede i webstatistikken og har set på brugermønstre og din navigationsadfærd. På den baggrund har vi fået udviklet et website, der er formet efter dig, og det du typisk er på udkig efter, når du bruger hjemmesiden.

 

Med 13 filialer og 3 bogbusser er et af de hyppigste spørgsmål, du f.eks. oftest vil have besvaret, hvornår vi har åbent. Derfor er åbningstiderne i det nye design blevet gevaldigt fremhævet og har fået deres eget menupunkt.

 

Herudover har vi grupperet og sammensat en del indhold anderledes, så det giver mere mening i forhold til den sammenhæng, det typisk bruges i. Vi har bevaret en del af det gamle indhold, så du kan stadig finde gode, gamle klassikere som fx ‘Nyt på hylderne’. For at du ikke skal spilde tiden med at søge, har vi lavet en oversigt, hvor du kan finde dine gamle favoritter i den nye struktur.  

 

Se oversigten her

 

Det under overfladen

En væsentlig årsag til at skifte hjemmesiden ud har været et ønske om, at den skulle kunne bruges på alle dine mobile devices. Vi har simpelthen kunnet se en klar lånertendens hen imod, at flere og flere ‘går på biblioteket’ via deres smartphone og tablets.

 

Derfor er det nye site konstrueret, så det automatisk skalerer i forhold til hvilken skærm og hvilket apparat, som hjemmesiden vises på.

 

Samtidig er der så den del, du typisk kun øjner mellem sprækkerne, når du søger i biblioteksdatabasen. Sammen med det nye design kobler vi også hjemmesidens søgedatabase op på det nationale, fælles bibliotekssystem for at sikre, at Aalborg Bibliotekerne fremadrettet kan være en del af de nye standarder, der udvikles på nationalt niveau.

 

Hvad betyder det for dig?

Vi lancerer i dag en såkaldt betaversion af hjemmesiden, hvor alt teknikken ikke nødvendigvis kører 100% optimalt. Opkoblingen til det nye fælles bibliotekssystem kan brede sig til andre dele af hjemmesiden, der derfor kan opleves med visse mangler eller langsommere end sædvanligt. Har du huskelister gemt under din profil, bliver de sandsynlig først overført i den nærmeste fremtid.

 

Men træk lidt på skulderen og tag godt imod det nye design. Vi skal nok få det sidste på plads inden længe.


Hold evt. øje med nyhedssektionen, så du ikke behøver at ringe eller maile ind med fejl, vi allerede arbejder på.

Spørg Biblioteksvagten