4. november 2017

Børn skal tegne nyheder!

Hele november måned kan børn mellem 7 og 14 år deltage i  Biblo og UNICEF’s landsdækkende tegnekonkurrence ”Tegn Verden”, hvor de skal tegne nyheder.

Børnekonventionen er børnenes grundlov, og den er lavet for at beskytte børns rettigheder verden over.

I år fejrer Biblo og UNICEF konventionen med en landsdækkende tegnekonkurrence -  ‘Tegn verden’ - hvor børn i alderen 7-14 år skal tegne en nyhed, som de vurderer, at de selv og andre børn vil blive rigtig glade for.

Børn sætter verden i perspektiv

De mest bemærkelsesværdige og tankevækkende tegninger belønnes med præmier fra UNICEF og Biblo. Målet med tegninger er bl.a. at vise børns syn og ønsker til, hvordan verden skal se ud.

”Når børnene tegner til konkurrencen kommer de samtidig til at reflektere over den verden, de lever i —  og det kan være en god anledning til faktisk at få snakket med børnene om deres rettigheder … og rettigheder generelt”, siger børnebibliotekskoordinator Marianne Agger fra Aalborg Bibliotekerme.

Når konkurrencen er slut udvælges de 20 bedste tegninger, som bliver samlet i en lille bog, der kan ses på biblo.dk og unicef.dk.

Tegneskabeloner og uploads på Biblo

Børnene vælger selv, hvilken nyhed de vil tegne. Det kan være en stor nyhed eller en mindre nyhed – det vigtigste er, at det er en nyhed, der kan gøre børn glade.

Tegneskabelonen kan hentes på biblo.dk eller på de lokale biblioteker, og når tegningen er færdig, kan børnene enten scanne den eller tage et billede af den, som de uploader på biblo.dk i gruppen ”Tegn Verden”.

Det er vigtigt, at børnene skriver navn og alder på tegningen samt lidt information om den nyhed, de har tegnet.

Spørg Biblioteksvagten