9. november 2017

Hovedbiblioteket justerer sine åbningstider

Øget betjening lørdag, tidligere lukket fredag og i weekenden.

Hovedbibliotekets selvbetjente åbningstid har for længst bevist sit værd ift. til at bidrage til en summende aktivitet og et liv længe efter at personalet er gået hjem.

Med en biblioteksbetjent som eneste vagt, mødes studiegrupper, børnefamilier og foreninger i den store bygning, uanset om målet er viden, gode læseoplevelser eller slet og ret et hyggeligt mødested.

Men i de sene aftentimer fredag, lørdag og søndag tømmes huset for liv og folk, når weekenden og bylivet kalder.

Samtidig har bibliotekspersonalet set en øget aktivitet og en efterspørgsel på betjening i formiddagsperioden om lørdagen.

Begge ting tager man nu konsekvensen af og justerer i åbningstiden med virkning fra og med 1. december.

Balance i åbningstiderne
Fra starten af december kan du således møde bibliotekspersonalet en time tidligere om lørdagen, så den betjente tid nu hedder kl. 10-15 mod tidligere kl. 11-15..

Fredag og i weekenden ændres der i den selvbetjente tid, hvorfor biblioteket nu lukker fredag kl. 18 og lørdag-søndag kl. 17.

‘I den selvbetjente tid har Hovedbibliotekets naturligvis et vagtpersonale, der står stand-by, Her giver det ikke meget mening at bruge vagtressourcer på at holde åbent på tidspunkter, hvor bibliotek typisk står tomt’, siger bibliotekschef Kirsten Boelt.

‘Det justerer vi nu på, så åbningstiderne komme mere i balance, og vi kan være til stede, når publikum har brug for det.’

Bibliotekets åbningstider fra 1. dec.
Man - tor 8 - 21
Fre 8 - 18
Lør 09 - 17
Søn 10 - 17

Mød personalet per 1. dec.
Man - tors 10 - 19
Fre 10 - 18