11. december 2017

Bliv klar til VM i Rusland

Er du klar til fodbold-VM i Rusland? Ellers er der hjælp at hente på dit bibliotek. Vi giver fem gode råd til dig, der vil klædes godt på til slutrunden.

1. Læs op på Rusland og russisk kultur

Hvis du satser på at tage øst på og opleve de danske fodbolddrenge live, kan du starte med "Turen går til Rusland". Bogen giver dig et lynhurtigt overblik over landets historie og kultur og gode råd til steder, du kan besøge mellem kampene. Skal du til Moskva og se Danmark smadre Frankrig i hvad der forhåbentlig bliver en gruppefinale, kan vi anbefale "Turen går til Moskva..."

2. Lær sproget

Vidste du, at du via vores hjemmeside kan lære en gudsvelsignelse af forskellige sprog? Nej? Men det kan du. Mango Languages tilbyder online kurser i alt fra engelsk til piratsprog – og herunder selvfølgelig også russisk. Du har ca. et halvt år til at lære de vigtigste gloser så som ”Hvor er den nærmeste bar” og ”der var helt sikkert offside”.

3. Kom i stemning

Det er barnelærdom i Danmark, at vi vandt europamesterskabet i fodbold i 1992. I anledningen af 25 års jubilæet for den store triumf, har Christian Mohr Boisen skrevet bogen ”Triumfen: EM 1992”.

Lige nu og i månederne op til VM 2018 lever troen på endnu en stor sejr til landsholdet. Intet fodrer den tro bedre, end genoplevelsen af den store sejr i Sverige, så det er bare om at hoppe om bord i nostalgien i Christian Mohr Boisens bog. Vi kan også anbefale ”Sommeren 92” på filmstriben.

4. Læs om landsholdet sammen med børnene

Et fodbold VM er især magisk for børnene. Få dem ført helt up to date på de danske fodboldkrigere med bogserien "Læs med landsholdet". Her kan de stifte bekendtskabe med en række af de spillere, der med stor sandsynlighed kommer til at bære hele Danmarks håb og drømme i det russiske.

Læs blandt andet om: Andreas Christensen, Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen, Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard og Christian Eriksen.

5. Slå tiden ihjel med en russisk klassiker

Der er laaaang tid til Danmarks åbningskamp mod Peru den 16. juni. Heldigvis er der masser af fantastisk russisk litteratur at kaste sig over, mens vi venter. Hvorfor ikke gå i gang med Lev Tolsjojs ”Krig og fred” – eller måske ”Anna Karenina” af samme forfatter? Begge er litterære mesterværker, der burde kunne udfylde en del af ventetiden.

Du kan i øvrigt læse mere om Tolstoj og anmeldelser af hans bøger på litteratursiden. Når du igennem Tolstojs værker, kan vi anbefale Fjodor Dostejevskij, Ivan Turgenjev, Svetlana Aleksijevitj blandt mange andre. Kig ind på dit bibliotek, hvis du mangler russisk litteratur.

Lån russisk litteratur

Spørg Biblioteksvagten