3. januar 2018

Flot stigning i vores besøgstal

Vi er nogle som truttede lidt ekstra entusiastisk i vores nytårsrysler efter at have smugkigget i besøgsstatistikken for den forgangne år.

For det er opløftende læsning. Fra 2016 til 2017 er der sket en stigning på ca. 20% i besøgende - fra ca. 1.567.000 gæster i 2016 til 1.862.000 i 2017. Hovedbiblioteket er ikke overraskende det mest velbesøgte af kommunens i alt 13 biblioteker, Historie Aalborg og tre bogbusser.

Her er der gået 851.867 gæster gennem dørene, hvilket vil sige, at de 12 by og lokalbiblioteker sammen med bogbusserne i runde tal fik en million biblioteksgæster på besøg i 2017.

Mange faktorer spiller ind

Bibliotekschef, Kirsten Boelt, er naturligvis glad for de flotte tal og peger på en hel række af faktorer, som hun mener har været med til at få så mange gæster fra hele kommunen til at gå på biblioteket:

”Vi har haft rigtig mange arrangementer med stor tilslutning og hen over sommeren har Universitarium været her, og det har vi helt sikker kunne mærke på besøgstallene og vi har også mødt mange nye gæster, der ellers ikke plejer at komme her. Og så har modtaget brevstemmer på de fleste af vores biblioteker, hvilket også har spillet ind.

Jeg tror også, at det er den store fleksibilitet, som vi tilbyder vores gæster, er udslagsgivende. Vi har knap 1150 åbningstimer om ugen, så vores gæster kan komme her, når de selv har tid. Det synes jeg faktisk er flot”.

Samarbejde, litteratur og værtskab

Aalborg Bibliotekerne, der fortsat er Aalborg Kommunes mest besøgte kulturinstitution, vi vil lægge os i selen for at matche de flotte besøgstal i 2018. Blandt andet ved fortsat at satse på spændende samarbejdspartnere, udøve endnu mere stærk litteraturformidling og så i øvrigt fortsætte med en professionel tilgang til værtskab.

Arrangementsåret er skudt i gang

Arrangementsåret 2018 skydes i gang allerede den 5. januar, hvor årets første bogcafé byder på spænding og krimier. Senere på måneden er der to fuldt belagte foredrag om REGAN Vest i samarbejde med Nordjyllands Historiske Museum på programmet og til sommer flytter Universitarium ind igen.

Endelig er der det store temasamarbejde mellem bibliotekerne og DR, hvor der hele 2018 er stort fokus på videnskab under overskriften ”Viden skaber os”.

For mere information

Om besøgstal og statistik - kontakt leder for Digital formidling, Henrik Schou på 9931 4455 eller henrik.schou@aalborg.dk

Spørg Biblioteksvagten