3. januar 2018

Vi fejrer nytåret med et kig på Verdensrummet

Den 31. januar er der total måneformørkelse. Det er et fænomen, der ikke forekommer særlig ofte.

En del af måneformørkelsen kan opleves i Aalborg omkring kl 17 den 31. januar.

Vi har været en tur ude i verdensrummet, for at se nærmere på, hvordan det hele startede, og hvordan det ser ud nu.

På biblioteket har vi set nærmere på hvordan verdensrummet opstod ved Big Bang for rigtig mange år siden. Vi har også lavet et udvalg af bøger, indenfor både skønlitteratur og faglitteratur, og for børn og voksne. De handler alle sammen om universet på den ene eller anden måde.
Vi har også samlet nogle interessante fakta om planeterne, set på astronauternes historie, og du kan tage en test, der fortæller om, du kan blive astronaut.

Du kan også komme ind på Hovedbiblioteket og lære om planeterne, låne en masse spændende bøger om rummet og komme til foredrag om, hvordan Danmark ville se ud, hvis det var en rumnation.

Vi glæder os til at se dig både på hjemmesiden og biblioteket til et lærerigt og spændende tema om rummet.

Verdensrummet

Spørg Biblioteksvagten