22. januar 2018

Årets ord er: Kvindelandsholdet

Årets ord 2017 kåres af P1-programmet "Klog på Sprog" i samarbejde med Dansk Sprognævn og i år faldt valget på "Kvindelandsholdet". Ordet var ikke med i den oprindelige pulje af 10 nominerede, men kom med på et wild card efter at jurymedlem Tine Gøtzsche indstillede det i en direkte radioudsendelse.

En succeshistorie for kvinder

Ifølge juryen valgte de "Kvindelandsholdet", fordi de i 2017 gjorde kvindefodbold populært i Danmark. Derudover lagde juryen vægt på, at kvindelandsholdet har været en succeshistorie for kvinder i et år, hvor #metoo har fyldt meget.

"Jeg synes, at det er skønt, at noget af det, der har fyldt allermest i 2017, nemlig kvinder, at det slår igennem i det her. Uden at der nødvendigvis kun er fokus på krænkelserne, på det der er skidt, men i stedet på det der godt, det der fungerer" - forklarede Tine Gøtzche til dr.dk i forbindelse med kåringen.

Kvindelandsholdet er et hit på biblioteket

I vores egen andedam kan vi også mærke kvindelandsholdets popularitet. Børnefagbøgerne om eksempelvis Nadia Nadim og Pernille Harder låner godt ud og flere af dem er da også lånt ud i skrivende stund. Du kan heldigvis stadig reservere bøgerne, så finde en god bog i listen herunder og bliv klogere på nogle af kvinderne bag årets ord 2017.

De 10 nominerede

Her er de 10 nominerede ord, der altså blev overhalet indenom af kvindelandsholdet

• Disruption
  • Kvotekonge