6. marts 2018

Bøger på forårsturné

Aalborg Bibliotekernes bogcafé drager i marts og april ud i det forsinkede, nordjyske forår med sæsonaktuelle bøger og et nyt format til bedsteforældre.

Selv om sne og mørke skyer har taget udsigten til foråret, er der intet, der skal forhindre den gode litteratur i at presse sig frem i lyset.

Igennem marts og april spirer en række caféarrangementer op på de lokale nordjyske biblioteker og spreder nyudgivelser og læsetips til forårssæsonen.

Når dagene længes
Under overskriften ‘Når dagene længes’ drager bogcaféen på turné i Nordjylland, inden den endeligt holder pause frem til september.

Til arrangementet leverer Aalborg Bibliotekernes litteratureksperter friske tips til nye bøger, du kan tage med hjem og læse i det tiltagende lys fra dage med stigende længde.

På programmet vil der være krimier, kærlighed, historiske dramaer og tænksomme, geniale bøger, når bogcaféen lægger til ved biblioteket i Vodskov (8/3), Hals (12/3), Nibe (13/3), Hasseris (13/3), Svenstrup (15/3) og Vejgaard (15/3).

Læs højt for mig, bedste
Samtidig afprøver Aalborg Bibliotekerne også et nyt koncept, der skal forhindre, at allerede grå hår forvandles til hvide hos nordjyske bedsteforældre.

‘På bibliotekerne oplever vi et stigende antal bedsteforældre, der skal have råd og hjælp med højtlæsningsbøger til børn’, siger Anine Kaas, aktivitetskoordinator hos Aalborg Bibliotekerne.

‘Dem prøver vi at hjælpe på en række bogcaféer, hvor vægten er lagt på inspiration til bøger, der kan give bedsteforældre gode og unikke læseoplevelser med deres børnebørn’.

Bogcaféen for bedsteforældre kan opleves på biblioteket i Nørresundby (16/4), Storvorde (16/4), Trekanten (23/4), Haraldslund (25/4) og Grønlands Torv (3/5).

Alle de omtalte bogcaféer er gratis.

For arrangementernes nøjagtige tidspunkter på lokalbibliotekerne, se www.aalborgbibliotekerne.dk/aktiviteter/

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten