8. april 2018

Bliv klogere på klimadebatten

Klimadebat - det handler om facts
Debatten om klimaforandringerne og den globale opvarmning mudrer ofte til i formodninger, myter og særinteresser.
Biblioteket sætter nu ind over for den forvirring og misinformation, der eksisterer på klimaområdet. Ikke et spørgsmål om for og imod
Kampagnens omdrejningspunkt er ikke så meget det klassiske ‘for’ og ‘imod’.
Det er mere et spørgsmål om: ‘hvordan’, ‘hvornår’ og ‘hvor meget’.

Hvordan skal ansvaret og byrderne fx fordeles? Hvor meget haster det? Og når vi taler om grøn omstilling og vækst - hvad og hvilken form skal dén så have?

Samtidig vil fokus i kampagnen være på at forhindre, at danskernes eget grønne image og grønne selvforståelse ikke bliver en sovepude, der står i vejen for at handle eller bliver brugt til at sparke klimadebatten til hjørne.

For trods verdensomspændende initiativer og samarbejdsplaner, har USA med sin udtrædelse af i Paris-aftalen vist, at man ikke kan tage klimabevidsthed og ansvar for givet.

Fakta på bordet
Kampagnen skal da netop også tage favntag med nogle af de tendenser og strømninger, der bl.a. har været udslagsgivende for, at USA har vendt klimasamarbejdet ryggen.

Her er det vigtigt, at der er fakta på bordet, så debatten fx ikke strander på, hvad vi føler - eller affærdiges med, at der ikke kan være global opvarmning, når nu vi har så kold en vinter.

Viden baner vej i Klimadebatten
Vi har udvalgt væsentlige netkilder til at belyse klimadebatten og har gjort det let for dig at orientere dig i emne, fakta og perspektiver med:

•    Faktalink.dk - der med sin enorme samling af artikler rummer tallene, politikken og historikken bag om klimadebatten

•    Filmstriben.dk - der rummer en kavalkade af film, der stiller de globale forandringer i et personligt eller dokumentarisk lys

•   Forfatterweb.dk - der giver nem adgang til de mest centrale forfatterskaber og bøger, der bruger klimaforandringerne som rammefortælling

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten