4. maj 2018

Peder og Tutankhamons stol

Faraos stol
Vi har haft besøg af møbelsnedker Peder Bloch-Poulsen. Peder medbragte en unik stol, som han selv har lavet.

Stolen er en kopi af Tutankhamons Leopardstol og som tak for bibliotekets hjælp med at fremfinde de specifikke mål på den antikke stol, kom Peder ind og viste os sin flotte nye stol.

Det har taget Peder mere end 200 timers arbejde at lave stolen.

Tutankhamon var som bekendt en ægyptisk farao, og i hans gravkammer er der fundet mange spændende effekter. Peder har tidligere lavet en kopi af en anden stol fra skatkammeret.

Udfordringen med leopardstolen var imidlertid, at målene ikke umiddelbart kunne findes. Med bibliotekets indsats blev målene fundet i en specialbog og Peders store arbejde kunne påbegyndes.

Den stol som Tutankhamons havde med i sit gravkammer var lavet af ibenholt og elfenben. Peders stol er tilpasset moderne tider, hvor elfenben ikke må bruges af andre end elefanterne selv. Så materialevalget er lidt anderledes end den berømte faraos stol.

Men Peders stol er alligevel en farao værdig!

Spørg Biblioteksvagten