6. maj 2018

Sprogfitness 2018 var endnu en gang en bragende succes

Endnu en Sprogfitness er skrevet i historiebøgerne og endnu engang kan vi melde om en helt forrygende formiddag med sproglege, -sang og –dans i Kildeparken.

Næsten 2000 børn legede med igen i år til arrangementet, der er kulminationen på et godt samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og UCN.

Indskolingsbørn med for første gang

Hidtil har Sprogfitness været for børnehavebørn og 0. klassesbørn, men som noget helt nyt i år var læreruddannelsen på UCN blevet medlemmer af sprogfitnescentret.

Det betød, at der i år var reserveret et hjørne af Kildeparken til de lidt større børn fra indskolingen.

Nye lege til skolebørnene

De kan i sagens natur lidt mere med sproget end de børn, Sprogfitness normalt har haft med i parken. Derfor har lærerstuderende og undervisere fra UCN sammen udviklet nye sproglege, særligt målrettet børn i indskolingen.

De nye lege blev testet med god success af de næsten 400 deltagende skoleelever og vi forventer, at indskolingen får plads igen til næste års Sprogfitness.

Efterspørgslen fra skolerne har i hvert fald været der, fortæller tovholder for Sprogfitness, Dorthe Svendsen:

"Det tog faktisk bare en uge, og så var alle pladserne til indskolingseleverne optaget. Så vi regner med, at de lidt ældre børn skal være med fremover - og måske også ude i resten af landet".

En landsdækkende begivenhed

Sprogfitness er ikke kun en lokal Aalborg-begivenhed. Siden arrangementet blev afholdt første gang i 2013, har Aalborg Bibliotekerne og UCN løbende forædlet og formaliseret konceptet.

Først blev det til en regional begivenhed i hele Nordjylland i 2016; og i 2017 var 70 biblioteker i hele landet med på sproglegen, der altid ligger i maj.

10.000 børn leger med i hele landet

I år var der atter omkring 70 tilmeldte biblioteker, og Dorthe Svendsen skønner, at ca. 10.000 børn legede med ude i landet i fredags. Hun glæder sig altid til Sprogfitness, som er lidt af en festdag i arbejdskalenderen:

"Det er uden undtagelse min yndlingsarbejdsdag på hele året. I kildeparken kommer der knap 2000 børn og lærer og leger med sproget, og det er simpelthen komplet umuligt ikke at svæve hjem fra sådan et arrangement med et kæmpe smil på læben".

Sprogfitness 2019 afvikles i Kildeparken i Aalborg den 10. maj kl. 9-12.

For mere information kontakt Dorthe Svendsen på 25204325 eller dorthe.svendsen@aalborg.dk

Relevante links

Se billeder fra Sprogfitness 2018