18. maj 2018

Hop på Kulturkaravanen i Svenstrup

Fra den 6. – 9. juni besøger Kulturkaravane Nord 2018 Svenstrup med et væld af spændende kulturelle aktiviteter for enhver smag – alle sammen under overskriften ”HVERDAGSGLIMT”. Så du kan forvente kulturoplevelser, der er forankret i din hverdag på den ene eller anden måde.

 

Her kan du se, hvad du kan opleve, når Kulturkaravanen rammer Svenstrup. Vær opmærksom på, at nogle aktiviteter kræver tilmelding.

 

6. juni, kl. 19 – 21: Samtalekraft – åbning af Kulturkaravanen

Aalborg Bibliotekerne har sat det gode liv i vores kommune under lup - får vi hver især det ud af hverdagen, som vi gerne vil?

 

Vi samarbejder med Svenstrup Samråd og andre lokale kræfter om at skabe en aften, hvor vi skal høre om måder, livet kan leves på, og også diskutere, hvad vi selv tænker, mener og oplever. Snakken vil helt naturligt også komme til at dreje sig om, hvad det vil være godt at tage fat på i Svenstrup for at gøre hverdagen endnu bedre.

 

Dialog om det gode liv

Temaet for hele aftenen er samtalekraft, altså hvad der sker, når vi sammen taler og skaber en dialog om det gode liv, der hvor vi bor. Efter velkomsten vil der være et oplæg fra Morten og Mette fra Turtle Time, der har valgt en hel anden måde at leve på end et liv med parcelhus, have og fast job med mange rutiner. For hvad sker der, når vi vender op og ned på dagligdagen, hvad koster det, hvilke konsekvenser har det på godt og ondt?

 

Kulturkaravanen og Svenstrup Samråd vil være vært med kaffe og kage.


Efter oplægget vil journalist fra TV2 Nord Jenni Boelt og Verner Joost fra TV2 News styre en uformel samtale imellem deltagerne, der bliver guidet til forskellige emner og vinkler. Slutteligt vil der blive samlet op på alle inputs og tanker, så Svenstrup Samråd og Aalborg Kommune har dem med videre i deres arbejde.

 

Tid: onsdag d. 6. juni kl. 19 - 21

 

Sted: Sognegåden, Gl. Viborgvej 17, 9230 Svenstrup

 

Tilmelding til: Jenni Gulbæk fra Svenstrup Samråd kontakt@9230.dk senest 4.6. af hensyn til hvor mange stole og borde vi skal sætte op.

 

7. juni, 18-20.30: Lyrikbingo - få bingo i poesi og vind fede kulturpræmier

Tallene på bingopladerne er udskiftet med ord fra digte om hverdagsliv – vi afslører ikke hvilke her.

 

Til lyrikbingo skal du tænke over ordene på en helt ny måde. Det er både for dem, der ikke er vant til at læse digte og vil prøve en sjov måde at gå på opdagelse i poesi, og for dem, der elsker poesi og gerne vil opdage ord på helt ny måde.

 

Vi skal have en hyggelig aften med spil og spænding, og så håber vi også, at de digte, I hører, sætter nogle tanker i gang om det hverdagsliv, vi alle lever her i Svenstrup og Godthåb.

 

I kan godt glæde jer til præmierne. Vi har fået billetter og andet godt fra fx Musikkens Hus, Palm Beach Festival i Frederikshavn, Skagen Festival, Nordsøen Oceanarium og Vesterhavsrock.

 

Musik der hylder hverdagen

Foruden bingo leverer singer-songwriter, Lasse Vestergaard, dejlig musik, der hylder hverdagen.

 

Vi har inviteret unge fra Højvangen Ungdomsklub og skolerne i området, så kom i god tid og få en god plads. Vi har sandwiches til de første 60 gæster.

 

Tid: torsdag d. 7.juni kl. 18 – 20.30

 

Sted: Lyngbjerggårdskolen, Ridemandsmøllevej 52, 9230 Svenstrup

 

8. juni – POP-up koncerter

Den lokale jazzmusiker, Kenneth Dahl Knudsen, er vendt hjem fra Berlin og har samlet en gruppe spændende, unge musikere. Det bliver en jazzoplevelse med et twist af verdensmusik. Du får to muligheder for at nyde et lille hverdagsglimt i en travl hverdag.

 

Tid: Fredag d. 8. juni

 

Steder:

På togstationen i Svenstrup kl. 14.30

Foran Brugsen i Svenstrup kl. 15.30

 

9. juni, 9 – 13: Naturen under lup – en fotosafari

Mød Tao Lytzen fra fotogruppen PixlArt og naturvejleder Esben Buch. De sætter fokus på insekter, kryb og andet småt på en tur ved Guldbækken og i Svanemølleparken.


Teknikken er makrofotografi, og du får lov til at udforske billedsproget og opleve naturen på nye måder.

 

PixlArt medbringer:

40 kameraer, men man må også gerne bruge sit eget

PixiBOXEN, deres bus med redigeringsudstyr.

 

Tag gerne en madpakke og drikkevarer med til turen

 

For børn og voksne – ikke velegnet for kørestolsbrugere.

 

Sted: parkeringspladsen ved Svenstrup Kirke

 

Tid: lørdag den 9. juni kl. 9.00 – 13.00

 

Tilmelding: rikke.kragh@aalborg.dk/22964999

 

9. juni, 10 – 11: Brevskrivningskoncert - fordyb dig i en gammel kunst

Er der en person, som du gerne vil sige noget til? Mange kan nok have svært ved at huske, hvornår de sidst satte sig ned og skrev et gammeldags brev i hånden. Sådan et, der skal sættes frimærke på og sendes med posten.

 

Nu får alle chancen for at sætte sig i rolige omgivelser og gøre netop dette, når Aalborg Bibliotekerne og Kulturkaravanen inviterer til brevskrivningskoncert.

 

Mens du skriver, kan du nyde klassisk guitarspil, leveret af unge talenter fra Nordjylland, og vi serverer et godt glas æblejuice til.

 

Tid: lørdag d. 9. juni kl. 10 – 11

 

Sted: Salen på Ridemandsmølle, Ridemandsmøllevej 3, 9230 SvenstrupHele uge: Hverdagens små historier

 

I hele Kulturkaravaneugen har kommunens børn mulighed for at komme på besøg på Svenstrup Bibliotek og opleve ”Godnat, sagde katten”, en legekulisse baseret på bogen, som alle kommunens børnehaver syd for fjorden har fået et eksemplar af til oplæsning.

 

Bogen er skrevet af Glenn Ringtved, der stammer fra Hjørring, og Rasmus Bregnhøi har illustreret. Det er en fortælling om en far, der skal putte sin dreng og finder på sine egne godnathistorier, der viser sig at være så uhyggelige, at drengen alligevel ender med ikke at sove i sin egen seng. En hverdagssituation, som alle børnefamilier kender til.

 

Højtlæsning og flotte kulisser

Børnene får bogen læst højt i deres børnehave og vil kunne fortælle historien videre og lege den sammen med andre børn eller deres forældre og bedsteforældre ved at klæde sig ud som bogens roller. Der følger nemlig flotte dragter med kulissen på Svenstrup Bibliotek.

 

En fælles regional godnathistorie

Når Kulturkaravanen bevæger sig videre til rutens næste kommune, følger kulissen med, og derved vil ”Godnat, sagde katten” blive fortalt fra den ene kommune til den næste, og således blive en fælles, regional fortælling for børn.

 

Tid: mandag d. 4. til søndag d. 10. juni – dog undtaget Grundlovsdag 5. juni
kl. 8 – 20. Husk sygesikringskort uden for de bemandede åbningstider til at åbne døren med.

 

Sted: Svenstrup Bibliotek, Godthåbsvej 14 D,  9230 Svenstrup

 

Om temaet: HVERDAGSGLIMT

Det fælles udgangspunkt for den første “Kulturkaravane NORD” er temaet “HVERDAGSGLIMT”. Det er et afsæt, der på én gang forener det nationale, det regionale nordjyske og det nære lokale miljø.

 

Vi lever i en tid, hvor vi laver selvfremstillinger af vores liv og deler dem med flest muligt i en virtuel verden, bestående af digitale platforme og sociale medier. Men er det vores virkelige liv og verden, vi skildrer?

 

Gennem musikken, litteraturen og fotokunsten vil vi skabe rum til at gå i dybden med hverdagen og dens mange facetter. Vi vil inddrage – skabe tid og rum til refleksion – og skabe noget værdifuldt at tage med videre.

 

Mere om Kulturkaravane Nord 2018

Kulturkaravanen er en del af den regionale kulturaftale KulturKANtens satsning, som de næste to år over tre omgange skal byde de nordjyske borgere på spændende kulturtilbud, tæt på borgernes liv og hverdag.

 

I denne første omgang er det De Nordjyske Biblioteker, der sammen med Det Jyske Musikkonservatorium og foreningen PixlArt, er skabere af de mange kulturtilbud.

 

Læs mere på Kulturkaravane.dk

 

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten