21. juni 2018

Danmarks største læsekonkurrence for børn er tilbage

Hvert år deltager tusindvis af børn i alderen 7 - 14 år i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og nu går det løs igen. Konkurrencen er skudt i gang og løber fra 15. juni - 25. august.

Læs og anmeld
Formålet med Sommerbogen er at fremme læselysten blandt børn i folkeskolen samt holde deres læsefærdigheder ved lige, mens ferien står på. For at deltage i Sommerbogen skal børnene læse mindst tre bøger og derefter anmelde dem på Biblo.dk i form af enten skrevne anmeldelser eller videoanmeldelser. Biblo er folkebibliotekernes onlinebibliotek og community for børn med godt 50.000 aktive profiler.

Børnene vælger selv, hvilke typer af bøger de gerne vil læse og anmelde. Det vigtigste er, at barnets mening om bogen begrundes i anmeldelserne, og så skal anmeldelserne selvfølgelig laves af børnene selv. Sidste år modtog Biblo intet mindre end 15.093 anmeldelser fra læselystne børn.

Flotte præmier på højkant
Når konkurrencen er slut, udvælger en jury bestående af bibliotekarer og Biblos redaktion de fem bedste boganmeldelser. Børnene bag de fem bedste anmeldelser vinder alle en iPad Mini. Det vil sige, at jo flere bøger et barn læser og anmelder, desto større bliver chancen for, at han eller hun vinder en af hovedpræmierne. Derudover er der på Biblo.dk dagligt bogpræmier på højkant.

Besøg biblioteket og få inspiration
Mangler dit barn inspiration til bøger at give sig i kast med i forbindelse med Sommerbogen, er biblioteket et oplagt sted at starte. Vi holder nemlig åbent alle dage i skolernes ferie, og her er noget for enhver smag. Gå selv på opdagelse blandt bibliotekets mange bogreoler, eller spørg en af vores medarbejdere, som altid er ajour med den nyeste børnelitteratur.

Folkebibliotekerne og Biblo står bag Sommerbogen, der som landsdækkende læselystkampagne har eksisteret siden 2012. Læs mere om konkurrencen på Biblio.dk.

Spørg Biblioteksvagten