4. juli 2018

Få sort bælte i digitalt selvforsvar

Alt det giver bibliotekerne gratis hjælp-til-selvhjælp med på hjemmesiden eKurser.nu.
Det er folkebibliotekernes gratis hjælp til it i hverdagen med en blanding af videoguides og skridt for skridt-anvisninger til, hvordan du som bruger bliver mere modstandsdygtig på egen computer, tablet eller smartphone på internettet.

Tilsammen er det en hel serie af kurser i selvforsvar, der gør din hverdag online noget mere sikker.

Det er bare at klø på fra en ende af:
Digitalt selvforsvar 1 - Beskyt dine data: tre ting du jævnligt skal gøre

Phishing - Phishing er et internetfænomen, hvor du bliver udsat for forsøg på at få udleveret dine
kreditkortoplysninger eller dine login-oplysninger til NemID til nogen, der f.eks. udgiver sig for at være fra
Skat eller anden myndighed og store virksomheder. Kurset ruster dig til at opdage en falsk mail og, hvordan
du skal forholde dig, hvis du modtager en falsk mail.

Beskyt dig med Malware-bytes/Anti-malvare
Malware betegner forskellig software og programmer, der gør skade på computeren.

Ransomware
Det er en type malware, hvor udefrakommende tager din computer som gidsel og prøver at afpresse dig til
at betale for at få adgang til dine egne data. På kurset lærer du at øge din sikkerhed inde under indstillinger.

VPN - Krypter dit internet. VPN står for Virtual Private Network eller virtuelt privat netværk. Det er en teknik, som laver sikre og tit krypterede forbindelser over internettet.
På kurset lærer du at surfe sikkert og anonymt på internettet gennem VPN-forbindelser.

Backup til Windows 10
Det handler blandt andet om at lave sikkerhedskopier af dine filer og kunne gendanne dem. Du lærer at
indstille computeren til automatisk backup.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten