30. august 2018

For alle nye studerende: Fem fede fritidstilbud i Aalborg

Flere end 7000 nye studerende er startet på en videregående uddannelse i Aalborg, og ud af dem er godt 1500 tilflyttere. I anledning af årets studiestart har vi samlet fem fede tilbud, der er værd at tjekke ud, hvis du er ny i byen og mangler inspiration til en fritidsaktivitet at gå til og bruge som afkobling fra de lange dage i undervisningslokalet, hvor næsen er begravet i langhåret faglitteratur og tunge teorier.

DGI-Huset i Nordkraft
I Aalborgs nedlagte kraftværk ved havnen ligger DGI-Huset, der er et indendørs idrætsanlæg spækket med sportslige faciliteter såsom badminton- og basketballbaner, en 20 meter høj klatrevæg og et fitness/styrkerum. I DGI-Huset kan du også deltage i flere typer holdtræninger – lige fra spinning og bodypump til yoga og zumba. Her koordinerer uddannede instruktører træningspassene, og der er garanti for sved på panden og ømme muskler.

Musikskolen Den Rytmiske
Er du mere til musik end sport, kan du på Den Rytmiske, der også har adresse i Nordkraft, lære at spille på et instrument samt deltage i holdundervisning i enten sang, kor eller dans. Den Rytmiske udbyder lektioner i klaver, trommer, bas samt i blæse- og strengeinstrumenter, og her møder du andre musikinteresserede. Holdene sammensættes efter niveau, så alle får mest muligt ud af undervisningen, hvad end du er nybegynder eller øvet.

Huset
Kunstnerisk selvudfoldelse er i højsædet i Husets kreative værksteder, hvor du både kan lave keramik, arbejde med læder og tegne croquis. Værkstederne og de dertilhørende maskiner er til fri afbenyttelse inden for Husets åbningstid, hvilket vil sige, at du kun betaler for de råmaterialer, som du bruger i fremstillingen af dine kreationer. Fra tid til anden blænder Huset desuden op for koncerter og andre kulturelle arrangementer.

Ungdommens Røde Kors
Som frivillig i Ungdommens Røde Kors kan du være med til at gøre en stor forskel for udsatte børn og unge i Aalborg og omegn. Du bliver en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganisation med over 3000 frivillige og får tildelt et stort ansvar i forbindelse med igangsætningen såvel som i afviklingen af Røde Kors’ mange arrangementer, der tæller lektiecafeer, madklubber og sommerferielejre. Samtidig bliver dit CV styrket, og du lærer en masse nye mennesker at kende.

Studenterhuset
Ligesom Ungdommens Røde Kors drives Studenterhuset primært af frivillige, heriblandt studerende på en videregående uddannelse i Aalborg. Studenterhuset er et socialt samlingspunkt, hvor særligt unge mødes og drikker en kop kaffe, laver lektier, spiller pool eller dyster i bordfodbold. Som frivillig medarbejder tager du del i den daglige drift, hvilket blandt andet omfatter servicering i husets café og arrangementsplanlægning.

Besøg i øvrigt webportalen, Study Aalborg, der er fuld af relevant information for både nye og nuværende studerende. Derudover stiller vi på biblioteket en række faciliteter til rådighed, som kan være til glæde og gavn for byens studerende. Dem kan du læse mere om hér.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten