30. august 2018

Del dine bæreposer med andre biblioteksgæster

Store plastik-øer er begyndt at dukke op i Stillehavet, mens mikroplast sætter sig på indersiden af gællerne på de rødspætter, vi skal have til aftensmad. Det er kort sagt et verdensomspændende problem, at vi bruger for meget plastik.

Hos Aalborg Bibliotekerne forsøger vi nu med et posedeleøkonomisk tiltag, som vi håber kan have bare en lille positiv effekt på den mængde af plastik, vi bidrager med.

Donér din pose til biblioteket

Kort og godt, opfordrer vi nu alle vores gæster til at dele deres bæreposer med hinanden. Til det formål har vi stillet en række indsamlingsbeholdere op på biblioteket, som skal være med til at recirkulere jeres bæreposedonationer.

Du er velkommen til at tømme gemmerne og komme med mange poser på én gang, men du kan også bare lægge den ene pose, du har med, når du er herinde og aflevere dine bøger. Så kan en anden låner få glæde af din pose og bære sine bøger sikkert hjem.

I første omgang har vi selv ryddet op i gemmerne derhjemme, og det er faktisk blevet til hundredevis af poser plus en bunke løse poser, vi har fundet rundt omkring på kontorerne.

"Vi opfordrer imidlertid kraftigt vore gæster til løbende at være med til at supplere op - for hånden på hjertet så har vi jo nok alle en del bæreposer, der bare ligger derhjemme og roder. Så kan det godt være at deleposerne også er af PVC-typen, men i det mindste er det ikke nye plastikposer, der sættes i omløb" - forklarer områdeleder, Maria Frey Sjøblom.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten