18. september 2018

Filmcentralen/For de yngste

Ny app med film, billeder og lyd
Børn skal opleve, forstå og skabe levende billeder. Det er kodeordene for Det Danske Filminstitut, der snart lancerer den gratis app ’Filmcentralen/For de yngste’.
Den rummer 300 kortfilm og mange sjove og lærerige aktiviteter, der tager udgangspunkt i film.

Målet er at gøre børn til aktive mediebrugere og medskabere og styrke fundamentet for deres kulturelle og digitale dannelse. Målgruppen er børn på 3-6 år i dagtilbud.

’Filmcentralen/For de yngste’ er udviklet i tæt samarbejde med pædagoger i en række dagtilbud landet over, Skoletjenesten, Kulturregion Fyn og UCC. Undervejs er der udført følgeforskning, som viser, at appen bl.a. er god til at træne samarbejde og sprog, styrker fællesskabet og har inkluderende potentiale, og at appen flytter film- og mediebrugen i børnehaverne fra passiv betragterrole til aktiv film- og medieforståelse.

Gratis og nem at bruge
’Filmcentralen/For de yngste’ er enkel og fleksibel at bruge i den pædagogiske dagligdag. Den rummer guidede forløb med aktiviteter og korte film.
Der er fokus på fællesskab, dialog og kreativ leg. Der er helt enkle aktiviteter, hvor børn og pædagoger ser film sammen og taler om oplevelsen, eller hvor børnene fx skal fotografere og optage lyd indendørs og udendørs.
Og så er der de lidt mere avancerede aktiviteter, hvor børnene fx laver deres egne, små animationsfilm.
Alle aktiviteterne tager afsæt i den pædagogiske læreplan.

Det eneste, der skal til for at bruge appen, er en iPad, internetforbindelse og et UNI-Login, som er gratis for dagtilbud.

Hent Filmcentralen/For de yngste i App Store

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten