2. oktober 2018

Kulturkaravanen kommer til Vodskov

Den regionale Kulturaftale sender i de næste tre år en kulturkaravane rundt til alle de nordjyske kommuner, og meget snart er det Aalborg Kommunes tur.

Her har man valgt at fokusere på området omkring Vodskov.

”Vodskov er en af Aalborg Kommunes såkaldte vækstbyer og det giver god mening at understøtte den positive udvikling i området med kulturelle arrangementer, der bringer borgerne sammen”, udtaler rådmand Mads Duedahl fra Sundheds- og Kulturforvaltningen. Han nævner fx det gode samarbejde i Landsbyklyngen Rundt om Hammer Bakker som et godt eksempel på det lokale engagement.

I år er overskriften for kulturkaravanen Hverdagsglimt. De Nordjyske Biblioteker, fotogruppen PixlArt og en håndfuld musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium har fået til opgave at realisere temaet, og ambitionen har hele vejen igennem været at involvere borgerne lokalt. Publikum kan derfor kigge langt efter kendte popstjerner og fadbamser og i stedet begive sig til arrangementer som Samtalekraft og Naturen under lup eller snuppe en omgang verdensmusik foran Brugsen.

I Samtalekraft kan man opleve det unge par Mette & Morten, også kaldet Turtle Time. De har vinket farvel til et liv med fast bopæl og job til fordel for et nomadeliv på Europas landeveje, med et folkevognsrugbrød som eneste holdepunkt. Turtle Time lægger op til en samtale om personlige valg i livet, guidet af journalisten Jenni Boelt fra TV2 Nord. Det personlige og det kollektive går dog hånd i hånd og derfor drejer Jenni Boelt efterhånden samtalen over på det fælles lokale.
Her tager hun, sammen med Landsbyklyngens udvalg for øget tilgængelighed, udgangspunkt i Hammer Bakker. Spørgsmålet er, hvilke veje, stier og mødesteder områdets beboere ønsker.

Fotogruppen PixlArt er en forening af fotoentusiaster med eget digitalt udstillingssted i et nedlagt missionshus i Øster Vrå. Under Kulturkaravanen er deres formand Tao Lytzen rundt på alle interesserede skoler med et undervisningsforløb for eleverne i udskolingen om billeder på de sociale medier.

”Jeg vil selvfølgelig gerne lære børnene noget om at tage gode, levende og interessante billeder, men at fotografere handler også om at respektere andre mennesker. Det er vildt vigtigt at nogen taler med ungerne om, hvad de må og ikke må”, udtaler han. I arrangementet ”Naturen under lup” er vi dog dejligt fri for at tænke på EU’s persondataforordning. Her skal vi sammen med Tao Lytzen og naturvejleder Svend Erik Mikkelsen tilbringe lørdag formiddag med at fotografere agern, edderkopper, svampe og andet småkravl i naturen; makrofotografi hedder teknikken.
Biblioteket i Vodskov er en central samarbejdspartner for Kulturkaravane Nord og de varetager også tilmeldingen til flere arrangementer. Læs i øvrigt mere på www.kulturkaravane.dk

• Kulturkaravane Nord er arrangeret af den regionale kulturaftale KulturKANten.
• Projektet løber frem til 2020.
• Kulturkaravane Nord får hvert år et nyt tema. I år er temaet hverdagsglimt.
• Det er fotogruppen PixlArt, De Nordjyske Biblioteker og en håndfuld nordjyske musikere, der står for den kunstneriske udførelse af Kulturkaravane nord 2018.
• Se programmet på www.kulturkaravane.dk

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten