7. oktober 2018

Trøstemus - til glæde og trøst for indlagte børn

Projektet Trøstemus er et frivilligt initiativ, der leverer Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark.

Torsdag den 18. oktober kl. 15-17 kan du i Glashjørnet, Hovedbiblioteket høre mere om projektet og finde ud af, om det er noget for dig.

”Trøstemus” er hæklede, strikkede, syede mus og andre små dyr, som udleveres til alle børn, der har brug for trøst.

Hjertevarme og næstekærlighed

Vil man være med til, at gøre en forskel for børn, der kommer i kontakt med det danske sygehusvæsen, og som har behov for lidt ekstra trøst, så er dette absolut det rigtige sted - nemlig en gruppe fyldt med hjertevarme og næstekærlighed.

Til børn, der trænger til trøst

Trøstemusene bliver ikke udleveret til alle børn, men til de børn der af den ene eller anden grund er kede af det eller utrygge, når de kommer til undersøgelse, blodprøvetagning osv. Det er altså alene personalet, der vurderer/aflæser om barnet har behov for ekstra trøst/afledning.

De frivillige i projektet Trøstemus hækler, strikker og syer Trøstemus og andre små dyr til alle børneafdelinger i Danmark, samt mange specialafdelinger rundt på landets hospitaler.

Trøstemus leverer ligeledes til Epilepsihospitalet Filadelfia og Diakonissestiftelsens (børne-)hospice på Frederiksberg.

Ambassadører sørger for levering

Vores ambassadører modtager, vasker og pakker musene enkeltvis i poser med visitkort og afleverer til de enkelte afdelinger rundt omkring i Danmark.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten