24. oktober 2018

Vi anbefaler 7 litteraturpodcasts til dig

Flere og flere lytter til podcasts

De er ikke til at komme udenom efterhånden. Podcasts! Mediet er blevet utrolig populært og der dukker hele tiden nye podcasts op. Iflg.  DR’s årlige rapport om medieudviklingen svarer 15 % af danskerne, at de bruger podcasts hver uge. Det er især den yngre generation, som lytter til podcasts: 16 % af teenagere og 25 % af de 20-39-årige bruger mediet ugentligt (kilde).


Den måske mest åbenlyse fordel ved mediet er, at du kan foretage dig andre ting, mens du lytter med. Så bliver det pludselig lidt sjovere at ordne vasketøjet og køretiden på vej til arbejdet bliver udnyttet godt. Du bestemmer hvornår og hvad du vil lytte til. Oftest er det gratis at lytte til podcasts og der er noget indenfor snart sagt alle interessefelter at vælge imellem.

 

Er du novice udi podcasts?

Podcast er en form for internetbaseret lyd og video-tjeneste, som du kan abonnere på og dermed få serveret programmer, nyheder og historier på din telefon eller tablet. For at se og lytte til podcast på din mobil eller tablet skal du bruge en podcast-app. Podcasts er Apples egen podcast-app. Måske er den allerede installeret på din enhed, ellers kan den findes gratis i Appstore. Du kan søge efter bestemte programmer og græsse i Kategorier, Udvalgte eller Hitlister. Appen er nem at navigere i, hvis du allerede er vant til Apples univers. Alternativt, er der mange gode apps man kan vælge at høre sine podcasts fra. Disse kunne være Overcast, Downcast, Podcast Republic, Podbean eller lignende. Disse kan også findes gratis og hentes i din Appstore.

ekurser nu: Trin-for-trin-vejledning til podcasts IOS (iPad/iPhone)

eKurser nu: Hent podcasts - Android tablets eller telefoner

 

7 litteraturpodcasts til dig


Fede fagbøger - med Adam Holm

I ti programmer i løbet af foråret kaster Adam Holm et blik på aktuelle faglitterære udgivelser herhjemme. Han taler med forfattere og anmeldere inden for bl.a. historie, samfund, kultur, sex og gastronomi. Programmet orienterer desuden om spændende nye internationale bøger.

Jazz&Bøger
Programmet Jazz&Bøger inviterer dig med ind i en dansk forfatters musikalske og sproglige univers. Vi sætter storslåede bigband-numre, bebop og stille swing på pladespilleren og taler om bøger og inspirationskilder. Undervejs dykker vi ned i en enkelt tekst eller forsvinder ud i universet båret af de skønne toner. Hvorfor er det lige dét Chet Baker nummer, der har lagt navn til romanen? Hvilken historie opstod ud fra dén Nina Simone-sang? Hvilke ideer falder på plads, når Charlie Parker sætter munden til sin altsaxofon?

Bogselskabet
I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere. I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive. Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker.

Harry Pottcast
Harry Pottcast er en podcast på Aarhus Studenterradio til dig, der ikke kan få nok af Harry Potter, og det univers, der bliver udfoldet i J. K. Rowlings bøger. Hver uge tager Nanna og Amalie dig gennem kapitlerne ét for ét, hvor de vil dykke ned i karaktererne, temaerne og andre interessante ting, som de kan trække ud fra kapitlet. De er begge to store fans af bøgerne på en helt igennem nørdet måde, der også kommer til udtryk i deres gennemgang af bøgerne, hvor deres indgående kendskab til forfatterskabet er svært at undgå at lægge mærke til.  

Skønlitteratur på P1
Et aktuelt ugemagasin med nyheder, reportager og samtaler om interessante tendenser og nødvendig litteratur. En time i selskab med de vigtigste forfattere og andre bogfolk med noget på hjerte.

Bogfolk
Bogfolk er Politikens podcast om litteratur, hvor vært Jes Stein-Pedersen dykker ned i og diskuterer litterære tendenser og udgivelser.

Biblioteksklubben Salonen
Oplev Ishøj biblioteks arrangementer når du har tid. Vi optager udvalgte arrangementer på biblioteket, så du kan opleve det når du har tid og lyst.

 

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten