31. oktober 2018

Vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris 2018

Tillykke til den islandske forfatter Auður Ava Ólafsdóttir, som i går vandt Nordisk Råds Litteraturpris 2018 for romanen "Ör" (på dansk "Ar").

Juryens begrundelse: "Jeg skriver mod mørket i verden", siger Auður Ava Ólafsdóttir, modtageren af Nordisk Råds litteraturpris 2018. I romanen Ör møder vi en midaldrende mand, som rejser til et krigshærget land i Europa for at tage sit liv – med værktøjskassen i bagagen. Han opdager under rejsen, at ethvert menneske har en værktøjskasse og selv kan vælge, hvordan den skal bruges. Ör er en lille bog med et stort hjerte. Den er fuld af underfundig humor, og sproget funkler af liv. Samtidig stiller værket dybe spørgsmål om liv og død, om individet i forhold til helheden, om menneskets privilegier, rettigheder og pligter i verden. Ikke mindst pligten til at give menneskeligheden lov til at udfordre mørket."
(Kilde)

Ólafsdóttir er et ikke ukendt navn herhjemme, idet der findes tre romaner på dansk af hende: Stiklingen, Svaner bliver ikke skilt og Ar, som heldigvis også allerede er oversat til dansk.

Om Ar

Jonas Ebeneser er fyldt med ar på sjælen, og rejser til et fjernt krigshærget land for at begå selvmord. Men på Hotel Silence inddrages han i genopbygningen af huset og byen, og langsomt vender han tilbage til livet.

Reserver romanen her

Læs mere om romanen på Nordisk Råds side