12. november 2018

Anders And i Nordjylland

Anders And og co, nr. 45, 2018Ugens Anders And var nogenlunde lige så efterspurgt i Nordjylland i torsdags, som Berlingske Tidende forleden var det i Hornbæk, da en vis støvlefabrikant var søndagens celebre tophistorie.

Skattejagt i Nordjylland

Årsagen til de nordjyske kioskejeres ekstra travlhed den sidste uge er dog mere positiv, da nordjydernes fornyede interesse for det bedagede tidsskrift skyldes, at landsdelen danner rammen om den bukseløse and og hans gæve nevøers eventyr.

Hvad der starter som en helt ekstraordinær nødlanding i Aalborg Lufthavn på vejen hjem fra ferie på Solkysten, udvikler sig til at være en spændende skattejagt rundt i Vendsyssel og Thy. Fra Hjallerup Marked til Skagen og Råbjerg Mile i nord og Klitmøller i vest. Anders graver nævenyttigt efter skjulte skatte det vendsysselske sand, mens nevøerne ivrigt læser fakta om seværdighederne i Grønspættebogen.

Egmonts konkurrence

Baggrunden for Anders’ og co’s eventyr i vores dejlige landsdel er, at forlaget Egmont i januar udskrev en konkurrence blandt læserne om forslag til, hvilken dansk landsdel Anders And og hans nevøer skulle besøge i en fremtidig historie. Her vandt Nordjylland i tæt konkurrence med det sydfynske øhav, Lolland-Falster og Bornholm.

Læs Anders Ands eventyr på biblioteket

Nåede du heller ikke at få fingre i det for nordjyder så eftertragtede blad, nummer 45, 2018? Fortvivl ikke, du kan læse det hos os. Enten på læsesalen eller bestil det til hjemlån, hvor det bliver tilgængeligt, når det nyeste nummer udkommer på torsdag.

Bestil Anders And og co i Nordjylland - og alle de andre historier her.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten