19. november 2018

Når ræven vogter måger

Mågerne på taget
Hovedbiblioteket er ved at få renoveret taget og i den forbindelse har vi været en tur på taget for at besigtige Hovedbibliotekets højeste punkt og har undersøgt det tag, der er tilholdssted for rigtig mange måger.
Herfra kan vi fortælle, at 3 falske ræve forsøger, at holde mågerne på afstand.

Mågernes skrig
I løbet af den varme sommer, har mange aalborgensere klaget over mågeskrig. De højlydte overboere her på Hovedbiblioteket er ikke altid lige populære og derfor er tre falske ræve sat til at jage de larmende fugle.

Fake ræve, alligevel?
Ansat til at skræmme måger, det er noget af et job!
Faktisk kan det både være hornugler og ræve, der forsøger at skræmme de store hvide fugle.
I øjeblikket holder rævene skansen, men når mågerne får et for familiært forhold til rævene, så bliver de skiftet ud med hornugler.

Mågeskrig er en del af lydene i en by, der ligger ved vandet. Men de senere år er mågekolonien vokset og er blevet større end mange aalborgensere finder for godt.

I øjeblikket møder mågerne dog stærk konkurrence fra håndværkerne der arbejder med tagrenoveringen, og arbejdet virker som en mere optimal løsning på mågeproblemet end de falske ræve.

Vi har i sinde at holde øje med udviklingen og venter i spænding på at se, hvornår rævene bliver afløst af hornugleattraper eller om der skal bages helt andre rævekager på Aalborg Bibliotekerne for at blive mågerne kvit.


Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten