7. januar 2019

Litteratursidens tema: Inger Christensen

Det er ti år siden, en af Danmarks bedste og mest originale digtere døde. 'Vi overlever kun fordi vi bruger ord', skrev Inger Christensen i det fra 1969, og hun holder stadig os andre i live med sine smukke og originale ord fyldt med fornemmelse for sprogets nuancer og klangbunde, der samtidig viser menneskets forbundethed med naturen og omverdenen.

Inger Christensen er systemdigteren par excellence og blev i mange år uofficielt nævnt som en seriøs kandidat til Nobelprisen i litteratur. Med udgivelsen af Verden ønsker at se sig selv  i 2018 med manuskripter og enkelttekster, som ikke tidligere har været offentliggjort i bogform, blev der kastet nyt lys over forfatterskabet. Inger Christensens store betydning afspejler sig også i, at hun ud over at inspirere yngre digtere, stadig bliver genudgivet og oversat, ligesom der undervises og forskes i forfatterskabet. Læs mere om de vigtigste linjer i artiklen Inger Christensen findes af Erik Skyum-Nielsen.


Inger Christensen er i øvrigt årets klassiker i 2019 og vil bliver hyldet til en lang række arrangementer på de danske biblioteker i september i år.

Læs hele Litteratursidens tema om Inger Christensen her

 

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten