Hovedbiblioteket er nu åbnet igen, men kun med selvbetjening!

Du kan nu komme ind på Hovedbiblioteket igen. Du kan låne, aflevere, læse avis osv., men desværre ikke få yderligere hjælp. Dagens arrangementer er stadig aflyst. Herudover må vi desværre aflyse valgbussen på Grønlands Torv i dag.

Så snart vi har yderligere information, opdaterer vi status her på siden.

20. januar 2019

Kan du heller ikke slippe serien Babylon Berlin?

Vi er mange der savner serien Babylon Berlin og hvad gør vi så?

Måske er det værd at dykke ned i den roman, som er forlægget for TV-serien?
Volker Kutscher har skrevet den krimiserie som serien bygger på. Den våde fisk hedder bogen som er en spændende, filmisk og meget velskrevet krimi om Berlin sidst i 1920’erne.

"Som af være der selv"
-
skriver Anne Grete Jacobsen fra Litteratursiden

”Det var langt ud på natten. Gedächtnichtkirkens silhuet ragede skummel op ad det oplyste hav af huse. Den monstrøse kirke var det eneste bygningsværk i området, som ikke druknede i neonbelysning”.

 

Vi er i 1929 i Berlin, en pulserende moderne storby, hvor livet leves med cabareter, jazzklubber, svindlere, kommunister og blodige 1. majdemonstrationer, transvestitter, dejlige - men farlige - damer og en gryende nazistisk bevægelse og antisemitisme.

Til denne by kommer vores helt Gereon Rath. Han har været kriminalkommissær i Köln, men er blevet forflyttet til Berlin, fordi han har dræbt en mand i nødværge. Han er nu ansat i sædelighedspolitiet, hvor han er med til at afsløre ulovlige pornofotografer, men hans største ønske er at blive flyttet til kriminalpolitiets prestigefyldte drabsafdeling.

 

En dag finder politiet et lig i en bil i en kanal, og selv om det ikke er Raths område, kan han ikke lade være med at starte sin egen private efterforskning. Han ved noget, som politiet ikke ved, og han spiller sine kort så rigtigt, at han får sit ønskejob.

Du kan læse hele anmeldelsen på Litteratursiden her:

Krimiserien med Gereon Rath

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten