12. marts 2019

Rikke anbefaler pigebøger

Vores kollega Rikke anbefaler disse 4 pige-serier, som hendes datter Filippa er vild med:

Anica Mrose Rissi: Anna Banana - Uvenner (#1 Anna Banana)
Annas veninde Sadie bliver sur på hende uden at sige hvorfor. Anna prøver at gøre det godt igen, men det er svært når hun ikke ved, hvad problemet er. Så bliver Anna selv sur og kommer til at såre Sadie.

Jennifer Bell: De ualmindelige (#1 De ualmindelige)
Ivy og hendes storebror Seb kommer en dag hjem og finder deres bedstemors hus endevendt. Pludselig befinder de to søskende sig i et kapløb med tiden og ondskaben om at opklare en gammel familiehemmelighed.

Line Kyed Knudsen: Pigerne fra Nordsletten – Prinsen (#1 Pigerne fra Nordsletten)
Tre forældreløse veninder: Sita, Anne og Maren flygter fra børnehjemmet og møder Sofiaslottets viltre prinsesse Victoria. De vil finde deres familier, og de møder vilde bjørne, en madglad konge og onde hekse under opklaringen af fortidens mysterium.

Sara Ejersbo: Klassens dronning (#1 Pigeliv)
Josefine, der bor sammen med sin søster og to fædre, opdager at hendes bedste veninder ikke har lyst til at komme i klasse med hende, når klasserne skal blandes i 6. klasse efter sommerferien. Måske er det bedst bare at skifte skole?

Find mere inspiration til pigerne her

Det kan være lidt af en jungle at finde gode bøger til ens piger. Hvad interesserer dem? Hvor let eller svær skal bogen være? Findes der er en serie som handler om....?

Kig forbi vores temaside med pigebøger, hvor der er inspiration til gode bøger for piger i alderen ca. 9-12 år.  Her finder du anbefalinger, litteraturlister og en indgang til ereolen GO.

Find temasiden Pigebøger her

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten