Få hjælp til at spotte de falske nyheder
Tag et eksemplar af Lea Korsgaards bog, "Den der råber lyver" med hjem fra Hovedbiblioteket og bliv lidt bedre til at navigere i mediejunglen.

Danmarks Biblioteksforening sætter i disse tider fokus på fænomenet "fake news". I den forbindelse har vi lagt en hel masse bøger frem på Hovedbiblioteket, som kan hjælpe dig med at navigere i mediejunglen. Normalt vil vi gerne have, at du afleverer dine bøger tilbage, men lige nøjagtigt denne bog, er du velkommen til at tage med hjem og beholde for evigt og evigt.

Tag manualen med i baglommen
Bogen hedder "Den der råber lyver - mediebrugerens manual til løgnens tidsalder" og er skrevet af Lea Korsgaard, der er chefredaktør på den digitale avis, Zetland. Ifølge Litteratursidens anmelder, Daniel Boysen, er bogen netop det, som undertitlen siger den er - en manual:

"Umiddelbart kunne det lyde som en selvhjælpsbog, når man læser bagsideteksten, hvor der bl.a. står: ”Denne bog giver syv gode råd til (…)”, men det er bestemt ikke tilfældet. Undertitlen lyder ”Mediebrugernes manual til løgnens tidsalder”, og det er netop, hvad det er: En manual. Minibogen kan med lidt god vilje, presses ned i baglommen eller i brystlommen på en skjorte. Jeg kan kun anbefale, at man ugentligt, hvis ikke dagligt, minder sig selv om, at den offentlige samtale er i fare, fordi den der råber og lyver vinder. Men sandheden er derude."

Læs anmeldelsen af bogen fra Litteratursiden

Fake News guide i bogmærkeform

"Den der råber lyver..." er en del af Danmarks Biblioteksforenings store indsats for at informere om det voksende fænomen, der hedder falske nyheder. Du kan derfor med rette tage et fake-news bogmærke med, når du snupper Lea Korsgaards bog. På bogmærket kan du nemlig finde seks gode råd til, hvordan du spotter falske nyheder.

Spot falske nyheder