Konger og prinsesser

Min interesse for den danske kongerække begyndte, da jeg var en 11-12 år gammel. Jeg tror, det var en artikelserie i ”Hjemmet” om kongernes kvinder, som gjorde at jeg blev meget optaget af de mange farverige og spændende personer.

 

Jeg begyndte at læse mere, ikke mindst Herta J. Enevoldsens mange pigebøger om dronninger og andre kvinder. Jeg endte med at korrespondere med hende flere gange, og fik meget søde breve tilbage. På Svenstrup Bibliotek hjalp Fru Valbjørn begejstret med at finde flere og sværere bøger til mig. Jeg lavede oven i købet mine egne bøger derhjemme med udklip og kopier tilsat egne beskrivelser af Leonora Christine, Caroline Mathilde og alle de andre.

 

I flere år fik jeg så mange skoleopgaver som muligt til at dreje sig om enten enkeltpersoner eller kongehuset som sådan, og i sommerferierne blev turene for min skyld styret omkring fx Clausholm Slot, Maribo Klosterkirke og Frederiksborg Slot.

Jeg synes stadig, det er fascinerende at læse om de danske dronninger, både til højre og venstre hånd, og ønsker god fornøjelse med den royale læsning.

Prinsesselæsning

Spørg Biblioteksvagten