Det første Asterix-album

I 1972 var jeg 6 år gammel og rigtig glad for bøger, billedbøger og tegneserier. Jeg var stor fan af Anders And og Rasmus Klump og andet kulørt med en fortælling indblandet. Men selvom jeg seks år gammel allerede var en ”erfaren” billedlæser, anser jeg alligevel 1972 for året, der ændrede alt. Min far købte det første Asterix-album, der udkom på dansk: ”Asterix og hans gæve gallere”. Intet forblev herefter det samme!

 

Min far og jeg lå på gulvet i mit værelse og læste minutiøst hver taleboble op (dvs. det gjorde min far, jeg læste kun billederne), og alle ”TSCHUJ!” og ”TJONG!” og ”ORRRRR!” blev eksklameret med behørig kraft i stemmen. Jeg grinede som en gal. Asterix var sagen, og vi ventede i spænding på at næste bind skulle udkomme.

 

René Goscinny og Albert Uderzo havde i dén grad ramt plet med deres uforlignelige serie om Galliens gæveste gallere, og den dag i dag er den stadig min nummer 1 på listen over verdens bedste tegneserier.

 

Det album jeg på billedet har i hænderne, er det selvsamme album som min far præsenterede mig for dengang i 1972. Det er tydeligvis blevet læst en hel del gange, men tro mig, slitagen er et tegn på ægte kærlighed.

 

Spørg Biblioteksvagten