De vise syv af Lise J. Qvistgaard

Pigen Isa finder en magisk bog, og hun bliver sendt ud på en farefuld rejse for at aflevere den tilbage.


En fantasy-fortælling fordelt over fire bind. Pigen Isa finder en magisk bog, der vender op og ned på hendes liv. Bogen tilhører syv alfer, der bor i et gyldent tårn. Den skal bringes tilbage til dem inden landets onde konge får fat i den. Mange farer venter Isa på rejsen, og opgaven bliver ikke nemmere af at Det Gyldne Tårn er forsvundet på grund af en konflikt mellem alfer og mennesker. Hun møder også enkelte hjælpere; stalddrengen Lino, et par alfer og den lidt uhyggelige Gydje, der er den eneste, som kan kalde tårnet frem igen. Hver bog slutter på en måde, så læseren vil kaste sig over den næste.

Historien er ledsaget af nogle få farveillustrationer i typisk fantasystil. De medvirker til at give stemning og kan bruges til at snakke om tekstens forskellige personer. Sætningerne er relativt korte og sproget er enkelt. Det passer godt til målgruppen. 

Fantasyfortælling for den dygtige læser i anden klasse og op til svage læsere i femte. Bøgerne kan supplere træning i indholdslæsning, kan også bruges til oplæsning. Bøgerne bør dog læses i rækkefølge.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Elysion

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten