Skrøbelige skønhed af Amy Harmon

En kærlighedshistorie der er umulig at lægge fra sig og umulig at glemme

 

"Skrøbelige skønhed" af Amy Harmon er en hjerteskærnede historie om kærlighed der blomstre trods modstand. Om at kærlighed er en skrøbelig størrelse. At kærlighed kan hele knuste hjerter og give en mod på livet igen. Og at man kan elske på trods af et grimt ydre.

 

Jeg var tryllebundet fra første side! Jeg kan ikke helt præcis sætte fingeren på kun én ting der gjorde bogen så fængslende. Det hele spiller bare i min optik. Jeg læste bogen hurtigt og kunne slet ikke slippe historien, selvom jeg havde vendt sidste side. Sproget i bogen er beskrivende og virkelig malende. Jeg kunne sagtens se hovedpersonerne, Fern, Bailey og Ambrose for mit indre blik. Jeg kunne forestille mig gymnastiksalen på skolen, bakken med bænken på toppen og de hvide kors. Selvom historien til tider er virkelig sørgelig, så er den også fyldt med humor. Den er tilpas sort, tilpas underspillet og virkelig perfekt til historien. 

 

"Hun fik ham til at ryste, fik ham til at skælve indvendigt,
fik ham til at ryste ligesom skinner under et tog i høj fart." (citat fra bogen)

 

Hovedpersonerne, Fern og Ambrose, skal indse nogle ting om dem selv, før de kan finde ud af det, og selvom det til tider godt kan trækkes lidt i langdrag, gør det ikke noget, for det passer rigtig godt til fortællingen. Fern, den grimme ælling, der vokser op og bliver den smukkeste svane, kæmper, selvom hun er smuk, stadig med følelsen af ikke at være det. Det er så vigtig et tema i bogen: bare fordi du er smuk uden på, betyder det ikke, at du er det indeni. At Fern kæmper så meget med det gør hende til en virkelig inspirerende hovedperson og jeg elsker hende for det!

 

Samtidig er det en utrolig smuk fortælling om venskab, familie og hvor langt man vil gå for at gøre en anden lykkelig. Det er en historie om at holde sammen på trods af problemer, drama og ulykker. En historie om at hylde livet mens du har det og nyde hvert et åndedrag.

 

Hvis du skal læse den, så sæt dig godt til rette i din yndlings stol, pak dig ind i et varmt tæppe og bliv siddende indtil sidste side er vendt. Husk Kleenex - jeg advarer, det er længe siden jeg tudet sådan til en bog og jeg kan stadig blive rørt og få hjertebanken, når jeg tænker på den. Sidste citat giver kun mening når du har læst bogen, og for mig knækkede det sidste af filmen her.

 

"... og når du bliver træt af at kigge på mig, lover jeg dig, at jeg vil synge." (citat fra bogen)

 

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Lovebooks

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten