Sumplandia! af Karen Russell

Alligatorbryderparken Sumplandia! kommer pludselig ud for en eksistentiel krise da parkens stjerne, den verdensberømte Hilola Bigtree dør. Hilola Bigtree efterlader sine tre børn, ”Høvdingen” og bedstefar Sawtooth som alle må kæmpe for at bevare titlen som egnens førende forlystelsespark.

 

Hvordan de løser krisen og får Sumplandia! på rette fod igen, er de ikke helt enige om.

 

13 årige Ava efterlades

Gamle bedstefar Sawtooth må anbringes på et plejehjem, den stolte ”Høvding” tager på forretningsrejse på ubestemt tid, storebror Kiwi tager et job hos den konkurrerende forlystelsespark ’Mørkets Verden’ og storesøster Osceola bliver forelsket i en mand der angiveligt er død for en menneskealder siden. Fælles for dem alle er, at de efterlader den 13-årige Ava Bigtree der ender med at begive sig ud på en farefuld færd til Underverdenen for at redde dem.

 

På eventyr med fuglemanden

Mens Ava Bigtree er efterladt alene på øen møder hun Fuglemanden. Fuglemanden drager med Ava på hendes tur dybt ind i den skræmmende sump, Underverdenen. I Underverdenen viser der sig flere overnaturlige væsener, som Ava kun har hørt om i historier.

 

Velskrevet og fantasifuld eventyr, der er helt sin egen

Sumplandia! indeholder den helt klassiske hjem-ude-hjem komposition der gør folkeeventyr genkendelige, samtidig med at den også introducerer et fantasifuldt og ukendt miljø. At Sumplandia! har kunne gå næsten ubemærket hen siden 2014 er mig en gåde. Den er så velskrevet, nem at gå til, fantasifuld og ikke mindst helt sin egen.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Ditte Trudslev

Forlag:

Tiderne Skifter

Spørg Biblioteksvagten