Løgnerens hus af Katrine Nørregaard

Tre generationer af kvinder samles i midsommerugen i et gammelt sommerhus ved Limfjorden.


Kristian, 63, er død, og har efterladt Karen et forfaldent sommerhus. Et hus, hvis eksistens hun intet kendte til, men som hun accepterer, nok har forbindelse til de 20 år, Kristian forsvandt ud af familiens liv.


Kristian og Karens 38-årige datter, Louise, har aldrig tilgivet faren hans svigt og forsvinden, ej heller moren, at hun uden at stille spørgsmål tog faren tilbage for fem år siden. Louise ser derfor modvilligt sommerhusugen som en sidste mulighed for at få bekræftet sin livslange mistanke om, at Kristian forlod familien for en anden kvinde.


Den 18-årige Ida har det svært i ungdomslivet. Hun har svært ved at leve op til gymnasiets krav, har problemer med veninder og fyre, og hun øjner med sommerhusopholdet en chance for forsoning mellem moren og mormoren. Og hermed en tilbagevenden til mere trygge rammer i det mindste i familien.

Hvad Lykkebo gemte

Men i sommerhuset Lykkebo venter store overraskelser. Hvad har Kristian skjult for familien i 25 år, og hvorfor har ingen turdet konfrontere ham med det?


I romanen konfronteres alle personer med deres egen løgnagtighed og kujoneri. Vi får indblik i deres svagheder hver især og i, hvor let det er at træffe dumme beslutninger, og hvor fatalt det kan være ikke at ville stå ved dem.


Men historien har også en optimistisk åbning for den forløsning, der er i at anerkende hinandens svagheder, acceptere kærligheden og leve med det uperfekte.

Vinder af Politikens romankonkurrence


Katrine Nørregaard vandt i 2016 Politikens Romankonkurrence for Løgnerens hus. Hermed skrev debutanten sig direkte ind i så fint selskab som Anne-Cathrine Riebnitzsky og krimiparret Øbro & Tornbjerg.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Nina Ovesen

Forlag:

Politikens forlag

Spørg Biblioteksvagten