Snemanden af Jo Nesbø

Jeg læste Snemanden, mens jeg var på skiferie i en øde hytte langt oppe i Sverige, det var en fejl! Den er intens, skræmmende og uhyggelig.

Snemanden er den 7. bog i serien om Harry Hole. Han er vicekommissær, og arbejder ved drabsafdelingen i Oslo.
En yngre dreng kan ikke finde sin mor. Han leder efter hende i hele huset. Til sidst går han udenfor. Her finder han en snemand, der har morens halstørklæde på.


Den episode er starten på en længere opklaring af både nye og gamle sager. Flere gifte kvinder er forsvundet gennem årene, den første dag sneen er faldet, men de er aldrig blevet fundet. Harry Hole er overbevist om, at de er oppe mod en seriemorder. 


De første kvinder er forsvundet i 1980’erne, og det samme mønster går igen gennem alle forsvindingssager. Jeg kan godt lide den måde bogen er skrevet på, og det, at den skifter mellem de ældre sager og nutiden.Harry Hole er en meget passioneret vicekommissær, der vil gå meget langt for at opklare sagerne. Ofte går han længere end hans chef synes er passende. Harry har en del personlige udfordringer, der ligger og lurer, blandt andet er han alkoholiker, og kærlighedslivet går ikke altid så godt i spænd med hans arbejde.Jeg synes, Nesbø har fundet den helt rigtige balance mellem Harrys arbejde og privatliv. Det er uden tvivl politiarbejdet, der har fokus, men samtidig blander privatlivet sig. Derfor er det nogle gange svært for ham at udføre arbejdet. Det samme går den anden vej, at arbejdet blander sig ind i privatlivet, og indimellem spænder de to ben for hinanden.

Jo Nesbø har igen skabt en krimi med så meget spænding, at jeg tjekkede, at døren var låst, inden jeg gik i gang med at læse.
Jeg kan ikke vente til, jeg skal se filmen. Jeg er spændt på, om den kan leve op til bogen.

Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden, men for at lære karakterne og deres historie at kende, er det helt klart en fordel at læse dem i rækkefølge.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Katrine Frandsen

Forlag:

Modtryk

Materialetype:

Bog

Harry Hole - vicekommissær i Oslo

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten