Den bøjede mønt af Jennifer Bell

 

Denne bog er blevet spået en stor fremtid inden for børnelitteratur, den er sågar blevet kaldt det nye Harry Potter – for mig er det det meget store sko at udfylde, men ”Den bøjede mønt” forsøger virkelig.

 

Det lykkes også – til dels i hvert. For mig, kan intet nå Harry Potter, men ”Den bøjede mønt” er helt klart deroppe af og vil især passe til de yngste Potter-fans. Historien handler om søskendeparret Ivy og Seb, og om deres møde med et parallel univers. En dag finder de deres bedstemors hus endevendt og de må køre med bedstemoren på sygehuset. Her opdager Ivy en skummel mand der holder øje med de andre indlagte, men hun og Seb er tydeligvis de eneste der kan se ham.

 

Snart befinder Ivy og Seb sig i et kapløb med tiden for at redde både deres bedstemor, og deres forældre fra mystiske personer, der bor i det magiske Lundinor, der befinder sig dybt under Londons gader. I Lundinor har almindelige ting ualmindelige evner, toiletbørster er våben, citronpressere er lamper osv. Ivy og Seb må lære at navigere i denne nye verden, hvor de heldigvis får en masse hjælp. De skal afdække familiehemmeligheder der kan være med til at ødelægge alt hvad de troede om deres familie. 

 

Hvis man har læst ”Gregor”-serien af Suzanne Collins eller ”William Wenton & luridiumstyven” af Bobbie Peers, kan fint læse med om de ualmindelige i Lundinor! Der kommer flere bind i serien og jeg håber de er ligeså gode som første bind.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Høst & Søn

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten