Nordisk mytologi af Neil Gaiman

’Nordisk mytologi’ er farverig, dramatisk og blændende godt fortalt! De nordiske guder og myter får den revival de fortjener, og med Gaimans pen fremstår de skarpere end nogensinde før.

Nordisk mytologi er yderst populær, hvilket afspejles i de mange romanudgivelser og tv-serier som ’Vikings’, der alle netop nu gør brug af de gamle sagn og myter. Ofte sker det uden at vi overhovedet opdager det - for hvor meget kender vi egentlig til vores mytologi, som var grundstenen i vore forfædres liv. Gaiman genopvækker Odin, Thor, Loke, Kvaser, Ydun, Fenrisulven og mange mange flere, og at genlæse de gamle myter og fortællinger er som at læse dem for første gang, men i bedre form end nogensinde før.

Den nordiske mytologi er selv i dag med til at præge vores hverdag. At genskabe guderens verden kan virke som en stor opgave, men Neil Gaiman løser den med bravur. Alle der kender til Gaiman ved hvor fantastisk en forfatter han er, og kun få kan som ham levendegøre en fortælling, så den fremstår som et mesterværk. Gaimans pen gør noget ekstraordinært godt for de nordiske myter og i særligt grad guderne, som han også selv har materialiseret i bl.a. ’Amerikanske guder’ og børnebogen ’Odd og frostjætterne’.

Gaiman er en fremragende forfatter, og det er nærmest umuligt at sætte en finger noget sted i hans genfortælling af den nordiske mytologi. Gaiman er tro mod de gamle overleveringer, men med hans blændende fortællekunst får han virkelig sparket liv til de gamle guder, og fremstiller deres karakter med lige dele godhed, ondskab og snedighed.

Dette er en fabelagtig genfortælling af den nordiske mytologi. Gaimans fortællekunst er på sit højdepunkt, og de nordiske guder fremstår knivskarpere end nogensinde før – barskere, vildere og sprællevende.
Fantastisk bog – læs den!
box img

Anbefalingen er skrevet af:

Pia Bechmann

Forlag:

Modtryk

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten