Kurt og den store verden af Morten Dürr

Kurt gider ikke at mere at være lille og komme tidligt i seng. Farfar fortæller en godnathistorie om det at blive stor, og sammen tager de på en forunderlig og fantasifuld rejse ind i de voksnes verden.

Billedbogen om Kurt og farfars rejse ind i fantasien er en farverig og indbydende indgang til en forunderlig og fantastisk verden skabt af illustrator Peter Bay Alexandersen. Som oftest kommer tekst før illustrationer, men i denne billedbog er det omvendt. Her kom illustrationerne først, hvorefter Morten Dürr har digtet en historie over de eventyrlige billeder. På denne måde har Alexandersen og Dürr sammen skabt et helt nyt og spændende univers, som tager udgangspunkt i noget meget konkret og hverdagsaktuelt, nemlig et barns tanker om det at blive stor og fri til selv at kunne bestemme.

’Kurt og den store verden’ er en dejlig billedbog, der straks vil tiltale de små læsere med sit store format og lokkende illustrationer. Morten Dürrs tekst forstærker det fantasifulde univers og hjælper de små med at sætte ord på det at ville være stor. Farfar er en herlig figur, der som en anden Dr. Livingstone konkretiserer voksenlivets alvor og kedelighed overfor Kurt. Kurt er en frisk og nysgerrig dreng, der virkelig får fantasien i sving, når han forestiller sig farfars historier om at blive konfirmeret, flytte hjemmefra helt uden bamser, få et arbejde og betale skat. Voksenlivet er slet ikke det slaraffenland, som Kurt troede det ville være, men som voksen kunne man nu godt ønske sig, at måske bare en lille del af Kurts fantasier kunne blive til virkelighed.

En forrygende og herlig billedbog der straks vil tiltale børn og deres forældre. Med sin umiddelbarhed lægger bogen med lethed op til en hyggelig og afmystificerende snak om det at vokse op og blive voksen.

Stemningsfyldt læsning for både børn og voksne.


reserver Billedbog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Pia Bechmann

Forlag:

Alvilda

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten