Snehvide skal dø af Nele Neuhaus

Der er langsomt begyndt at dukke en række rigtigt gode tyske krimiforfattere frem. Gisa Klönne, Oliver Bottini og Anne Chaplet.er nogle af dem.


Nele Neuhaus ( Cornelia Löwenberg”) fik sit helt store gennembrud med den roman, som jeg har valgt at fortælle om ”Snehvide skal dø”.


Den udspiller sig i det sydvestlige Tyskland i Hessen området, som hedder Taunus.
I nærheden af storbyerne Frankfurt am Main, Wiesbaden og Mainz ligger den lille landsby Altenhain, hvor romanen foregår.


Romanen åbner med at den 30-årige Tobias Cramer bliver løsladt fra fængslet, efter at have siddet inde for drab og bortførelse af to teenagepiger. Han blev dømt uden tilståelse og udelukkende på indicier. Men indbyggerne i landsbyen er alt andet glade for, at han vender tilbage. Han opsøger hurtigt sin far som har mistet en velfungerende kro, fordi byen har vendt ham og familien ryggen efter dobbeltdrabet. Hans forældre blev også skilt, efter at Tobias kom i fængsel.


Den eneste som ud over forældrene vil kendes ved Tobias efter løsladelsen er hans kvindelige kammerat fra skoletiden Nadja. De to finder hurtigt sammen, nu som elskere.


Det er også Tobias’ intention at møde sin mor igen, men hun bliver udsat for et drabsforsøg, da hun, efter et trafikuheld, bliver smidt ud fra en gangbro. Det sætter de to efterforskere Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein ind i sagen, og hurtigt bliver de ført til landsbyen Altenhain.


Da et skelet af en yngre kvinde, dukker op, samtidig med at endnu en ung kvinde forsvinder, så dukker alle landsbyen små hemmeligheder op til overfladen. Tobias erfarer hurtigt, at én eller flere af landsbyens indbyggere stræber ham efter livet, men ikke desto mindre begynder tvivlen at nage i landsbyen, var der i virkeligheden tale om justitsmord, da Tobias 10 år tidligere blev dømt for dobbeltdrabet.


Mange af landsbyens involverede personer, både i den gamle sag og i de nye sager, har deres egen dagsorden, og tingende bliver mere og mere tilspidsede efterhånden som det bliver klart, at Tobias blev uskyldigt dømt.


Det er én af de krimier hvor de involverede personers privatliv, også de to efterforskeres, træder klart frem i historien. Nogle gange kan det virke forstyrrende på hovedhistorien i krimier, men i denne roman, synes jeg, det fungerer fint. Derfor vil der i de efterfølgende dele af denne serie helt sikkert ske en udvikling i Pia Kirchhoff og Oliver von Bodensteins liv. Sydtyskland er ikke det område som er mest beskrevet i krimilitteraturen, men jeg synes det er spændende at blive præsenteret for nye miljøer.


”Snehvide skal dø” er glimrende underholdning, med en veludviklet dynamisk krimigåde. Den har kun én ulempe – nattesøvnen bliver forstyrret.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Ove Hesselbjerg Rasmussen

Forlag:

People's Press

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten