Sindstequila af Sofie Riis Endahl

Dette er bogen som forfatteren selv manglede da hun var ung og det kan jeg nikke genkendende til. For jeg tror at rigtig mange har prøvet at være i den situation som Anne befinder sig i og som Rei befinder sig i. Nemlig at ville gøre alt for at blive accepteret, selvom man får ondt i maven og måske ikke helt er tilfreds med valgene man har truffet.

 

Både Anne og Rei vil meget gerne accepteres af klassens populære piger, hvis hverdag kun drejer sig om fyre, fester og sex. Anne kæmper med følelsen af ikke at passe ind fordi hun ikke har det rigtige tøj eller langt blondt hår. Hun vil gerne diskutere vigtigere ting, som politik, end blot hvem der kommer til næste weekends fest. Af en eller anden grund har pigerne i klassen set sig sure på Anne, måske fordi hun er anderledes end de er, men de er ikke meget for at lukke hende ind. Da det famøse billede af en næsten topløs Anne bliver taget og lagt på Snapchat er der ingen af dem der kan se det dårlige i det, heller ikke da billedet kommer på Facebook, kan de se at de gør noget forkert. Jeg havde virkelig lyst til at råbe af de andre piger og fortælle dem hvor forkert de opfører sig. Anne har det forfærdeligt med det. Hun føler sig alene i verden og har svært ved at vurdere om Rei rent faktisk er til at stole på eller om hun er lige så slem som de andre. Samtidig kæmper Rei også med at være i pigegruppen. Hun er kommet ind i varmen, men alligevel ikke rigtig. For pigerne bliver også ved med at teste hende og hun presses til også at træffe nogle valg, som hun i bund og grund ikke har det godt med.

 

Historien skifter mellem at blive fortalt fra Anne og Rei og det fungerer rigtig godt. Selvom de begge to kæmper for at blive accepteret, kæmper de også med andre problemer. Anne vil gerne komme sig over sin kæreste og Rei vil gerne finde sig til rette i sin krop. Sproget i historien har et godt flow og spændingen bliver bygget rigtig godt op, indtil det store klimaks hvor både Anne og Rei må træde i karakter. Hvis de kan ...

 

Jeg kan godt huske hvordan dagene i gymnasiet var hvor man kæmpede for at passe ind. Jeg var aldrig en af de populære piger, eller blev inviteret til de fede fester, men jeg havde alligevel en gruppe venner som jeg hang ud med og der passede jeg ind. Det er det Anne og Rei efterspørger: at være sammen med nogen, som acceptere som de er, uden pres eller fordomme. En gruppe hvor de kan være dem selv.

 

Samtidig har bogen et andet meget vigtigt emne: mobning på sociale medier! Bare fordi man er på Snapchat, Facebook og Instagram og har taget et afslørende billede betyder det ikke at man skal dele det. Faktisk vil jeg opfordre til at man bare sletter det! Handlinger der er udført når man er ung og fuld, har ikke altid gavn af at blive gemt og delt. Tænk hvis det var dig selv! Og selvom Anne lader som om hun er ok, så er hun det overhovedet ikke. Så min opfordring er: tænk jer om, og del ikke ting, som I ikke selv ville have ud, hvis det var jer!


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Byens Forlag

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten