Blækhat af Sissel-Jo Gazan

Rosa vokser op i Århus i 80’erne, hun kender ikke sin biologiske far, men moren har 3 mulige kandidater, men moren pointerer, at det ikke var så vigtigt i 70’erne. Rosa har en reservefar, Krudt, som hun bruger meget tid sammen med og holder af.

 

Som ung i Århus, prøver Rosa at finde ud af, hvem hun er, men da hun får venner i 2 meget forskellige grupper, får det konsekvenser. Hun prøver at finde ud af, hvor hun hører til. Da Krudt flytter til udlandet, savner hun ham uendeligt meget, og mangler sin trofaste støtte.

 

Rosa bliver venner med nogle tyrkisk-danske piger fra sin klasse. Sammen udforsker de street art i Århus. De både samarbejder og nogle gange modarbejder de hinanden, da de selv begynder at sætte street art op, og tagge rundt omring i gaderne i Århus.

 

Blækhat er en af de street art kunstnere, som fanger Rosas opmærksomhed. Hun følger kunstneren tæt, og holder øje med værkerne. Hun følger Blækhats spor til Berlin, hvor hun flytter til, efter et forlist forhold. Hun forsker i street art og især Blækhats værker. I Berlin kommer hun også meget tættere på opklaringen af, hvem hendes biologiske far er.

 

Blækhat er en spændende historie, som handler om venskaber, bz’ere, hemmeligheder og om at finde sig selv. Jeg synes, at bogen er velskrevet, den er spændende, og læseren bliver ført sikkert gennem 80’erne i Århus og senere gennem Berlin, og Rosas voksenliv.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Katrine Frandsen

Forlag:

Lindhardt og Ringhof

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten