Kludedukken af Daniel Cole

Der er gået fire år siden Wolf overfaldt ”Ligbrænderen” i retten. Wolf har været indlagt på psykiatrisk afdeling, konen er gået fra ham og han sidder tilbage i en sølle lejlighed. Han er kommet tilbage i tjeneste, men da han skal arbejde med en ny sag, bliver han selv involveret. Liget, der er sammensat af seks ofre, hænger i lejligheden over for Wolfs lejlighed, og den ene arm peger over mod hans vindue. Da Wolf kigger nærmere på liget, virker en af delene skræmmende bekendt.

 

Wolfs privatliv er ikke altid nemt, men da ekskonen, Andrea, modtager en liste over de kommende ofre, viser hun den til Wolf, og han går listen igennem. Den indeholder 6 navne og dødstidspunkt. Det sidste navn på listen er Wolf. Politiet begynder at arbejde med listen, og skal finde ud af hvem de forskellige personer på listen er. Og hvordan de kan have en sammenhæng, med hinanden og morderen. Samtidig skal de også have identificeret ofrene fra liget i lejligheden, der bliver kaldt ”kludedukken”.

 

Mens politiet arbejder på at opklare sagen, er medierne meget opsatte på at være med på første række, og morderen virker til at være et skridt foran hele tiden. Det giver anledning til at overveje muligheden for om, der er en ved politiet, som lækker oplysninger til gerningsmanden.

 

Kludedukken er Daniel Coles første krimi. Den er velskrevet og plottet er godt og gennemtænkt. Den er både spændende og skræmmende. Den beskriver nogle af udfordringerne ved systemet, som en gang imellem kan gøre det svært for politiet og Wolf. Samtidig beskriver den, hvordan et lig, er syet sammen af seks ofre, jeg har aldrig læst en krimi med et lignende plot.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Katrine Frandsen

Forlag:

Politiken

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten