Hævn af Yrsa Sigurðardóttir

En teenagers brev dukker op i en 10 år gammel tidskapsel. Han har lavet en liste over nogle personer, som han tilsyneladende vil tage hævn over. Teenageren, der skrev brevet i tidskapslen hedder Thröstur. Politiassistent Huldar og børnepsykologen Freyja, opsøger Thröstur for at spørge ind til brevet. De vil undersøge, om han vil gøre alvor af de trusler om hævn, som han har skrevet om i brevet. De får sig en overraskelse, da han tror, at de kommer i et andet ærinde.

 

Thröstur tror, at han får besøg af politiet, fordi hans far er blevet løsladt. Faren voldtog og dræbte en ung pige for flere år siden. Dengang kom Thröstur i et forløb med Solveig, som er børnepsykolog ved Børnenes hus. Da Freyja vil undersøge sagen. Finder hun journalen, men der er noget helt galt. Huldar står med samme problem. Der er også noget galt med rapporterne ved politiet.

 

Hævn er anden selvstændige krimi i serien om Huldar og Freyja. Det er en krimi med et godt plot, og spændingen varer ved lige til sidste side. Den omhandler pædofili, som gav mig anledning til at krumme tæer et par gange, som jeg altid gør, når det handler om børn, der bliver uretfærdigt behandlet.
Hvert kapitel har en ny person som fortæller. Jeg synes, det er en god måde at få ny og bred information i sagen på. Det gør også, at ledetrådene kommer løbende og fra forskellige synspunkter.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Katrine Frandsen

Forlag:

Lindhardt og Ringhof

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten