Kridtmanden af C. J. Tudor

Eddie, Hoppo, Metalmickey, Nicky og Fede Gav er gode venner og vokser op i Anderbury, en stille by i England. På et tidspunkt begynder de at tegne kridttegninger til hinanden for at aftale mødesteder. Vennerne har hver deres farve, så de ved, hvem der har lavet tegningen, og tegningerne har forskellige betydninger.

 

En dag er der tegnet kridtmænd uden for deres døre, men da de mødes ved de ikke hvem, der har lavet dem. Der er brugt forskellige farver. Men de tager ud i skoven, her følger de flere kridttegninger. De bliver vist hen til liget af en ung pige. Eddie ved hvem den unge pige er, han kan kende hendes ring. Han stjæler ringen, uden de andre ser det.

 

Fundet af liget sætter gang i en efterforskning, men den bliver løst, da de finder et afgørende bevis i et hus i byen. Husets ejer bliver fundet død, og efterforskningen stopper. Ca. 30 år senere, dukker der nye tilståelser op i sagen. Og der kommer nogle sandheder frem om deres ungdom i den lille by.

 

Kridtmanden er C. J. Tudors første krimi. Den er velskrevet og har en handling, der er både spændende og gennemtænkt.
Bogen er skrevet med Eddie som hovedperson og jeg-fortæller. Man følger ham både i 1986 og 2016. I starten kan det virke forvirrende, at den springer så meget i tid, men efterhånden som handlingen skrider frem, giver det mening.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Katrine Frandsen

Forlag:

Gyldendal

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten