Factfulness af Hans Rosling

Bogen, som Bill Gates forærer alle amerikanske universitetsstuderende i dimissionsgave i år.

Factfulness: 10 grunde til at vi misforstår verden - og hvorfor den er bedre end vi tror, er ifølge, den store IT-iværksætter og filantrop, Bill Gates, en af de vigtigste bøger, han nogensinde har læst, og i år giver han derfor alle studerende, der får en universitetsgrad, mulighed for at downloade og læse bogen gratis.

Factfulness udkom posthumt på dansk i foråret, og er den verdensberømte læge og statistiker Hans Roslings bud på, hvorfor vi opfatter verdens tilstand som langt værre, end der er belæg for. Hans tese er, vi besidder 10 fundamentale, menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn. Bl.a. fordi vi opfatter i enkeltdele i stedet for helheder og derfor stirrer os blinde på negative enkeltsager i stedet for at fokusere på de fakta, der viser, at menneskets vilkår og sundhed generelt er blevet langt bedre gennem historien.

Hans Rosling formulerer sig et et sprog og med begreber, der er meget lette at forstå, og hans idéer er vægtige modsvar til den negativitet og pessimisme, der på mange områder dominerer i debatten i dag. Det vil Bill Gates gerne indgyde den amerikanske ungdom, og hvis du har lyst til at snuse til bogen, som 4 millioner unge amerikanere får i dimissionsgave, så lån den her.

 

Tag Gapminder Testen 2018 og se, om du har styr på verdens fakta.
Testen er udarbejdet af Hans Roslings to børn, som færdiggjorde hans bog, efter han døde sidste år.

 

Se Adam Holms interview med Hans Rosling i Deadline 3. sept. 2015


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Nina Ovesen

Forlag:

Lindhardt og Ringhof

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten