Knivens stemme af Patrick Ness

Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med Patrick Ness og jeg har elsket alle de bøger jeg har læst af ham indtil videre. Han er dygtigt til at skrive både gribende og rørende, som han gjorde i "Monster", og nytænkende som i "Vi andre bor her bare". Hans serie om drengen Todd har efterhånden 10 år på bagen, og er nu endeligt blevet oversat til dansk.

 

"Knivens stemme" er første bind i den dystopiske serie om drengen Todd, der lever i et samfund kun med mænd, og hvor alle kan høre alles tanker, i en evig strøm af Støj. En dag finder Todd dog et sted i skoven uden støj og snart bliver sendt han væk hjemmefra, for det er den eneste mulighed for at han kan overleve. Todd lærer nu den barske sandhed om det samfund han lever i - og ikke mindst sandheden om hvad der skete med hans mor.

 

Skrivestilen i "Knivens stemme" kræver lidt tilvænning, da vi læser det, som Todd tænker det - hvilket vil sige rimelig kaotisk. Der er flere steder uden punktummer og stavekontrol er ikke noget Todd bruger. Det gør læseoplevelsen helt speciel og meget typisk for Ness at finde på sådan en finurlighed. 

 

Hvis du holdt af "Hunger Games", "Divergent" og "The Maze Runner", så kan "Knivens stemme" varmt anbefales. Den kan også anbefales selvom du ikke har læst dem. Det er virkelig en spændende og medrivende historie om kampen for overlevelse. Samtidig har den, ligesom de tre andre serier, en hæsblæsende og hektisk stemning, krydret med en uro, der kun vokser jo længere man kommer. For der er noget helt galt og som læser kan vi kun læse med og forundres over hvor skrækkelig sandheden er.

 

Patrick Ness har gjort det igen! Jeg er fan og jeg glæder mig meget til at læse videre!


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

CarlsenPuls

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten