Jeg er faret vild af Gayle Forman

Hjerteskærende fortælling der kun spænder over 24 timer, men det er vigtige 24 timer!

 

Som i "Release" af Patrick Ness og "Solen er også en stjerne" af Nicola Yoon, spænder "Jeg er faret vild" over et enkelt døgn. Ligesom i de to nævnte ungdomsbøger er der også i denne, en masse valg der skal træffes, en del sandheder der skal frem og venskaber der skal dannes.

 

Vi skifter mellem at høre fra de tre hovedpersoner, både i nutiden, hvor de alle tre er sammen og i fortiden, hvor man hører om hvordan deres liv er gået galt og hvilke oplevelser de har været udsat for. Nogle grummere end andre, men de tre hovedpersoner har hver især ar på sjælen, som de ikke selv kan hele. Det skal de have hjælp til. Hjælp som de alle tre er for svage til at bede om, indtil den rammer dem frontalt i hovedet og ikke vil gå væk igen. Ved at være sammen med fremmede lykkedes det nemlig dem alle sammen at åbne op og afsløre sandheder de ellers aldrig har fortalt – eller to af dem gør i hvert fald. Der skal arbejdes lidt mere med den tredje. Ligesom man tror at alt nok skal gå, tager historien en dramatisk vending og man frygter pludselig det værste.

 

Det er en gribende og rørende historie om hvordan tryghed, loyalitet og venskaber kan være med til at give håb om en bedre tilværelse. En tilværelse hvor man virkelig kan være den, man er, ikke den man bør være. Den handler om at finde modet til at stå ved hvem man er, også selvom det kan være svært.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

Gyldendal

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten