Strengt fortroligt af Karen Cleveland

Højspændt spionthriller om russiske spioners infiltration af CIA’s højtudviklede spionprogram.


Vivian Miller er ansat som CIA-analytiker, lykkeligt gift og mor til fire børn. Økonomisk er familien presset, men Vivian arbejder hårdt blandt stræbsomme kolleger i afdelingen for russisk spionage, hvor hun har udviklet et helt nyt program, der skal afsløre russiske spionceller i USA. Men da programmet endelig giver pote og afslører billederne af en række spioner, tipper verden rundt for Vivian. Spindet af løgne er overvældende. Kender hun overhovedet sin mand, og hvordan kan hun beskytte sine børn i den mareridtsverden, hun nu befinder sig i?


’Strengt fortroligt’ er Karen Clevelands debutroman, som allerede er solgt til det store filmlærred. Gåsehuden springer frem og nerverne står på højkant lige fra starten af denne glimrende thriller. Plottet er gennemgående interessant og filmisk skruet sammen og byder på flere overraskelser undervejs. En filmatisering virker derfor som en oplagt mulighed. Mit eneste problem med bogen er egentlig dens hovedperson. Man kan vist roligt sige, at Vivian er lidt naiv og godtroende, når man ved, hvilken karriere og arbejdsgiver, hun har bag sig. Men for Vivian består dilemmaet i, om hun først og fremmest er mor eller hardcore CIA-ansat, og valget mellem at tjene eller forråde sit land synes umuligt.


Forfatteren har skrevet bogen efter en mangeårig karriere som CIA-analytiker med speciale i antiterror. Det er forfriskende med en kvindelig hovedperson i en spionthriller, som ellers er en genre med overvægt af mandlige karakterer. ’Strengt fortroligt’ er Karen Clevelands debutroman.


Bogen vil tiltale læsere af domestic noir og andre psykologiske thrillers.

 


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Pia Bechmann

Forlag:

Hr. Ferdinand

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten